Evenimentul Zilei > Social > Italia și-a îmbunătățit ușor situația pandemică. Restricțiile severe dau rezultate
Italia și-a îmbunătățit ușor situația pandemică. Restricțiile severe dau rezultate

Italia și-a îmbunătățit ușor situația pandemică. Restricțiile severe dau rezultate

Italia a reușit să-și îmbunătățească ușor situația pandemică. Succesul înregistrat este dovada restricțiilor de câteva săptămâni. Rata de incidenţă la nivel naţional în ultimele şapte zile a scăzut la circa 232 de cazuri la 100.000 de locuitori pentru intervalul 22-28 martie

Situaţia pandemică din Italia s-a îmbunătăţit uşor după săptămâni de restricţii mai severe, au precizat vineri autorităţile sanitare, avertizând însă că infecţiile scad într-un ritm gradual, relatează Agerpres, citând presa internațională.

Experții sunt în continuare îngrijorați

Rata de incidenţă la nivel naţional în ultimele şapte zile a scăzut la circa 232 de cazuri la 100.000 de locuitori pentru intervalul 22-28 martie. În perioada anterioară, s-au înregistrat 240 de cazuri.

Experţii care au luat cuvântul vineri la Ministerul Sănătăţii în cadrul informării săptămânale despre pandemie au spus că sunt în continuare îngrijoraţi de numărul pacienţilor COVID-19 din spitale. numărul acestora se menține în continuare ridicat, mai precizează sursa citată.

Începând de marţi însă, şi alte regiuni, inclusiv Veneto, sunt aşteptate să nu mai fie clasificate ca ”zone roşii”. Ele ar urma să fie încadrate la ”portocaliu”, potrivit sistemului cu mai multe niveluri valabil în Italia. Anunţul a fost realizat de surse ministeriale. Potrivit sitemului, cu cât nivelul este mai sever, cu atât restricţiile sunt mai dure.

Italia dorește atingerea pragului de 500.000 de doze administrate zilnic

Regulile pentru zonele roşii se aplică la nivel naţional pe perioada sărbătorilor de Paşte, din 3 aprilie până în 5 aprilie. În plan național, în cadrul campaniei de vaccinare, Italia încearcă să se apropie de obiectivul de 500.000 de doze zilnice. Conform celei mai recente statistici, au fost administrate 280.000 de doze, a declarat pentru presă ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza.

De la debutul pandemiei, autorităţile au înregistrat în Italia aproape 110.000 de decese de coronavirus şi peste 3,6 milioane de infectări. Italia va impune o carantină obligatorie de cinci zile pentru toate persoanele care sosesc din celelalte ţări ale Uniunii Europene, inclusiv pentru călătorii ce revin pe teritoriul italian, au anunţat marţi surse din Ministerul Sănătăţii italian. Data intrării în vigoare a acestei noi restricţii a fost făcută publică recent. Noile măsuri au intrat în vigoare la data de 31 martie şi se aplică până la data de 6 aprilie.