Evenimentul ZileiSocial„Pandemia permanentă”. Cel mai crunt mesaj dat vreodată despre Covid-19

„Pandemia permanentă”. Cel mai crunt mesaj dat vreodată despre Covid-19

„Pandemia permanentă”. Cel mai crunt mesaj dat vreodată despre Covid-19
Bloomberg a publicat un articol al lui Andreas Kluth, care susține că trebuie să ne pregătim pentru o „pandemie permanentă” și că va exista un „ciclu nesfârșit” de restricții.

„Trebuie să începem să planificăm o pandemie permanentă”, spune autorul articolului. Andreas Kluth avertizează că ideea unei reveniri la un moment dat „la normal” este „aproape sigur greșită” și că SARS-CoV-2 va deveni „inamicul nostru permanent, precum gripa, dar mai rău”.

Autorul citează „apariția continuă a unor noi variante care se comportă aproape ca niște viruși noi” ceea ce înseamnă că „s-ar putea să nu atingem niciodată imunitatea efectivului”, deoarece vaccinurile actuale sunt „neputincioase împotriva viitoarelor mutații”.

„Dacă aceasta este traiectoria evolutivă a SARS-CoV-2, ne aflăm în cicluri aparent nesfârșite de focare și remisiuni, restricții și relaxări sociale, blocări și redeschideri. Cel puțin în țările bogate, probabil că vom fi vaccinați de câteva ori pe an, împotriva celei mai recente variante în circulație, dar niciodată suficient de rapid sau cuprinzător pentru a obține imunitatea efectivului”.

Din punct de vedere istoric, COVID-19 este încă o pandemie relativ ușoară. Variola a ucis 9 din 10 nativi americani după ce spaniolii au adus-o în America în secolul al XVI-lea. Moartea Neagră a alungat aproximativ jumătate din populația mediteraneană când a venit pentru prima dată în Europa în secolul al VI-lea.

La nivel mondial, mai puțin de 4 din 10.000 de oameni au murit până acum din cauza coronavirusului. Și datorită științei și tehnologiei noastre suntem înarmați aşa cum strămoșii noștri nu au fost niciodată”, spune Kluth.

Niciodată nu ne vom putea vaccina suficient de rapid în faţa variantelor de Covid aflate în circulaţie şi viitoare

În ciuda faptului că populația globală a fost lovită de pandemii mai grave pe care la acea vreme avea mult mai puțină expertiză medicală de care să se ocupe și în cele din urmă le-a depășit, Kluth crede cumva că nu va fi cazul COVID. Mai mult, Kluth nu este în niciun caz primul care sugerează că pandemia nu se va termina în următorii ani, dacă niciodată.

În cartea sa Covid-19: The Great Reset, globalistul Forumului Economic Mondial Klaus Schwab afirmă că lumea nu va „reveni niciodată” la normal, în ciuda faptului că el admite că coronavirusul „nu reprezintă o nouă amenințare existențială”.

Şi continuă: „Luați în considerare două căi evolutive alternative. Într-una, virusul devine mai sever, dar nu mai transmisibil. Acest lucru va duce la mai multe boli și la moarte, dar creșterea este liniară.

Într-un alt mod, virusul mutat devine nu mai mult și nici mai puțin virulent, ci mai contagios. Acest lucru va duce la o creștere a bolilor și deceselor, care sunt mai degrabă exponențiale decât liniare. Aici Adam Cook de la London School of Hygiene and Tropical Medicine explică matematic, mai spune autorul articolului.

Singura idee încurajatoare a autorului este că răspundem mai bine la Covid

Dar trebuie să fim și realiști. Durabilitatea necesită încorporarea acestui nou scenariu în planificarea noastră. Vestea bună este că continuăm să răspundem mai bine. De exemplu, în fiecare blocadă dăunăm economiei mai puțin decât în ​​precedenta. Și putem face descoperiri științifice care vor îmbunătăți viețile în timp. Lumea noastră curajoasă nu trebuie să fie distopică… viaţa noastră nu va fi ca înainte”, a concluzionat autorul, potrivit Bloomberg.

Un înalt oficial al armatei SUA a spus că purtarea măștilor și distanțarea socială vor deveni permanente, în timp ce editorul internațional de securitate al CNN, Nick Paton Walsh, a afirmat că purtarea obligatorie a măștilor va deveni „permanentă”, „doar o parte a vieții” și că publicul va face acest lucru…şi trebuie să „se împace cu el”.

La începutul acestei săptămâni, mass-media a scos în evidenţă comentariile lui Mary Ramsay, șefa imunizării de la Public Health England, care a spus că restricțiile vor rămâne în vigoare ani de zile.

 


Accesează: