Evenimentul Zilei > Actualitate > Italia a luat măsuri drastice. Carantină obligatorie pentru toți cetățenii din UE
Italia a luat măsuri drastice. Carantină obligatorie pentru toți cetățenii din UE

Italia a luat măsuri drastice. Carantină obligatorie pentru toți cetățenii din UE

Italia va impune o carantină obligatorie de cinci zile pentru toate persoanele care sosesc din celelalte ţări ale Uniunii Europene. Orice călător provenind din Uniunea Europeană va trebui să efectueze un test pentru depistarea COVID-19 înaintea plecării, să respecte o carantină de cinci zile, apoi să efectueze un nou test la finalul acestei perioade.

Italia va impune o carantină obligatorie de cinci zile pentru toate persoanele care sosesc din celelalte ţări ale Uniunii Europene, inclusiv pentru călătorii ce revin pe teritoriul italian, au anunţat marţi surse din Ministerul Sănătăţii italian, transmit agențiile de presă, citate de Agerpres .

Măsurile se aplică tuturor celor care pleacă și sosesc

Orice călător provenind din Uniunea Europeană va trebui să efectueze un test pentru depistarea COVID-19 înaintea plecării, să respecte o carantină de cinci zile, apoi să efectueze un nou test la finalul acestei perioade ( o măsură aflată deja în vigoare pentru ţările din afara Uniunii Europene).

Această măsură ”se aplică tuturor celor care pleacă şi sosesc” în peninsulă, inclusiv cetăţenilor italieni, a precizat un reprezentant al Ministerului italian al Sănătăţii.

Minivacanța de Paște este utilizată tradițional de turiștii străini pentru a vizita Italia

Data intrării în vigoare a acestei noi restricţii a fost făcută publică recent. Noile măsuri au intrat în vigoare la data de 31 martie şi se aplică până la data de 6 aprilie, se precizează într-un comunicat MAE. Este de asemenea binecunoscut faptul că minivacanţa de Paştele catolic, care începe sâmbătă şi se încheie luni, este în mod tradiţional utilizată de turiştii străini pentru a se deplasa în Italia, mai precizează sursa citată.

În Italia sunt deja în vigoare restricţii severe pentru a limita răspândirea coronavirusului, printre care închiderea barurilor şi a restaurantelor, limitarea deplasării etc. Întreaga peninsulă va fi clasificată în zona ”roşie” (risc de contagiune ridicat şi restricţii maximale) pentru weekend-ul de Paşte.

Până în prezent, pandemia de COVID-19 a cauzat moartea a peste 108.000 persoane în Italia, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii. Autoritățile italiene sunt deosebit de preocupate pentru a limita cât mai mult pandemia COVID-19. Italia este unul dintre statele europene care au cea mai regretabilă experiență cu acest coronavirus atât de perfid și ucigător.