Evenimentul ZileiSocialVlad Voiculescu, declarație suprinzătoare: Senzatia mea este că vom ajunge la carantină în București, în câteva zile

Vlad Voiculescu, declarație suprinzătoare: Senzatia mea este că vom ajunge la carantină în București, în câteva zile

Vlad Voiculescu, declarație suprinzătoare: Senzatia mea este că vom ajunge la carantină în București, în câteva zile
Pe fondul îngrijorării provocate de valul 3 al pandemiei și de reintrarea în carantină a unor localități limitrofe Capitalei, ministrul Vlad Voiculescu a făcut câteva precizări.

Va fi carantină la București? „Senzatia mea este că vom ajunge la carantină în București în câteva zile. O să revizuim toate criteriile legate de carantină. Este vorba de aceleași măsuri cu care ne-am obișnuit. În București vor fi valabile măsurile anunțate la nivelul întregii țări. Vom circula pe baza declarației pe proprie răspundere”, a declarat ministrul Sănătății duminică seara, într-o intervenție în direct la Digi 24.

Voiculescu: Bucureștiul are o cifră de incidență mai mare decât cea oficială

Potrivit demnitarului, „Capitala are în realitate o cifră de incidență mai mare decât cea din statisticile oficiale. Datele pe care le știm sunt de domeniul trecutului. Să nu ne facem iluzii. Calculele pe care le avem la Ministerul Sănătății sunt altele în ceea ce privește rata de incidență. Dacă ținem cont și de situația internărilor și din secțiile ATI… Testele ne vor arăta o imagine foarte clară. Este vorba de o situație mai degrabă de nevoie decât de voie. E foarte importantă cifra de la ATI, însă trebuie să ne gândim și la oamenii cu forme acute de boală sau de la cei care intră la UPU. Situația este mai gravă decât cred cei care participă la proteste„.

Vlad Voiculescu a precizat că în zilele următoare, ministerul pe care îl conduce va face publice noile date oficiale.

Chestionat de reporteri dacă ar fi oportună reînchiderea marilor centre comerciale sau a școlilor, ministrul Sănătății a explicat: „Știm cu toții preferința mea și a Guvernului față de închiderea școlilor sau a centrelor comerciale. Probabil că se impune în cazul centrelor comerciale (n.r. – reînchiderea)”.

În intervenția sa, Vlad Voiculescu a adus în discuție și situația orașelor din provincie. Este clar că sistemul sanitar nu mai poate îngriji oamenii din localitățile respective. Când nu mai putem prelua oameni pe secțiile ATI, noi toți suntem în pericol”, a conchis demnitarul duminică seară. Co-fondatorul PLUS a mai precizat că, din punctul său de vedere, campania de vaccinare merge bine.

Testele sunt puține. Discuții luni despre situația din București

Potrivit acestuia, numărul testelor pentru depistarea noului coronavirus este unul mic.

„Cred că trebuie să spunem foarte clar, da, se fac prea puţine teste. Nu trebuie să ne facem iluzii, testele ne arată o imagine din trecut. Testarea ne arată mai degrabă unde am fost mai degrabă acum o săptămână, acum două săptămâni. Testele se fac mai degrabă de nevoie decât de voie, dar ce este foarte important este cifra aceea a persoanelor în secţiile de terapie intensivă”, a susţinut Voiculescu.

Demnitarul a afirmat că luni va avea loc o discuţie la Ministerul Sănătăţii la care vor participa reprezentanţi ai INSP, ai direcţiilor de sănătate şi cei ai Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și Intră Bucureștiul în carantină? Se anunță zile de foc


Accesează: