Evenimentul ZileiActualitateProtestele anti-mască și anti-vaccinare costă. Amenzi de zeci de mii de lei

Protestele anti-mască și anti-vaccinare costă. Amenzi de zeci de mii de lei

Protestele anti-mască și anti-vaccinare costă. Amenzi de zeci de mii de lei
Protestele organizate sâmbătă în Capitală au strâns sute de oameni. Aceștia au dezaprobat restricțiile și vaccinurile anti-Covid.

Protestele anti-mască și anti-vaccinare costă. Un număr de 30 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în urma manifestaţiilorcare au avut loc sâmbătă în zonele Piaţa Victoriei, Piaţa Universităţii, Parc Izvor şi zona statuii Leu, a informat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. La acțiuni a participat și senatoarea Diana Șoșoacă, care a criticat campania de vaccinare.

Protestele anti-mască și anti-vaccinare costă. Amenzi de 29.950 de lei pentru organizatori și participanți

Sancțiunile aplicate sâmbătă atât organizatorilor, cât și unora dintre participanţii au valoare totală de 29.950 de lei. Potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres, organizatorii acţiunilor au primit amenzi pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depăşirea numărului maxim de 100 de participant.

Organizatorii nu au asigurat respectarea de către participanți a celorlalte măsuri de protecţie sanitară, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021. De asemenea, nu au respectat locul de desfăşurare a activităţilor declarate.

Pe de altă parte, participanţii la adunările publice au fost sancţionaţi pentru că nu au respectat măsurile individuale de protecţie sanitară. În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor care se impun, mai precizează DGJMB.

Protest impotriva vaccinarii la pta. Victoriei din Bucuresti.

O mie de oameni au luat parte la proteste. Nu au purtat măști și nu au respectat regulile de protecție

Postul Digi24 a relatat că participanții la protestul început la ora 14 au stat într-un grup compact, niciunul dintre ei nu purta mască și nu a respectat vreo măsură de prevenție. Manifestanţii au purtat steaguri şi icoane, dar şi pancarte cu mesaje precum „Jos masca, nu vaccin!”. În jurul orei 17,30, manifestanţii din Piaţa Victoriei au plecat spre Parcul Izvor. Purtau o pancartă cu mesajul „Spunem nu vaccinării forţate”. Oamenii au mai invocat faptul că vaccinurile folosite sunt insuficient testate.

În jurul orei 20.30, circa 100 de persoane au protestat în fața Palatului Cotroceni. Jandarmii au însoțit coloana de manifestanți din centru până la Palatul Cotroceni, dar și în alte zone incluse pe agendă, pe toată durata acțiunilor.

Pe parcursul serii, numărul manifestanților din Capitală urcase până la aproximativ 1.000, a menționat Digi 24. Protestul a fost aprobat de către autorități, dar doar pentru un număr de maximum 100 de participanți. Și în Timișoara, în jur de 100 de persoane au ieșit în stradă sâmbătă seară. Câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă după amiază și în Centrul Civic din Braşov.

 


Accesează: