Evenimentul Zilei > Politica > Diana Şoşoacă, surpriză pentru Florin Cîțu în direct. Cum și-a motivat gestul
Diana Şoşoacă, surpriză pentru Florin Cîțu în direct. Cum și-a motivat gestul

Diana Şoşoacă, surpriză pentru Florin Cîțu în direct. Cum și-a motivat gestul

Fosta senatoarea a partidului AUR, Diana Şoşoacă, nu a rămas datoare după ce premierul Florin Cîţu a declarat recent că acţiunile de dezinformare despre vaccinare şi măsurile de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus sunt similare cu acţiunile unor terorişti.

Diana Şoşoacă i-a răspuns lui Florin Cîţu. Senatoarea i-a pregătit o surpriză. Invitată la Antena 3, senatoarea independentă a venit la emisiune purtând un tricou pe care scria „Senator terorist”. În acest fel a dorit să răspundă cea căreia AUR i-a retras sprijinul politic în urma unui conflict intern.

„Domnul Cîțu ne-a făcut teroriști. Atâta timp cât cei care luptă pentru drepturile și libertățile cetățenești, milităm pentru respectarea Constituției României. Atâta timp cât militez pentru respectarea legii pacientului, iar domnul Cîţu ne face pe toți teroriști, pentru că luptăm împotriva măștii, a vaccinării obligatorii”, a declarat Diana Şoşoacă la Antena 3.

Redăm declaraţiile lansate vineri dimineaţa de Florin Cîţu, liderul Guvernului României: „În același timp, în România, de un an există o campanie împotriva acestor acțiuni ale guvernului. Există o campanie împotriva măștilor, există o campanie împotrivă vaccinării.

Din punctul meu de vedere aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști, pentru că a zădărnici aceste acțiuni ale guvernului, care au ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului fără date.”

Diana Sosoaca, parlament, masca

Diana Şoşoacă i-a răspuns lui Florin Cîţu

Luni seara, vaccinarea cu AstraZeneca a fost oprită în 11 ţări din Uniunea Europeană. În alte 5 a fost oprit numai un anumit lot. Tot luni, în România s-a discutat despre posibila retragere a lotului 5811 AstraZeneca, lotul-problemă în Italia.

În cele din urmă, autorităţile au decis lcontinuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile disponibile în ţară împotriva Covid-19. În prim-plan sunt serurile autorizate la nivel european.

„În urma analizării rapoartelor de reacţii adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte ţări, a evenimentelor raportate la nivel internaţional, dar şi a recomandărilor autorităţii de reglementare de la nivel european, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanţii din cadrul instituţiilor mai sus menţionate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19 autorizate în momentul de faţă la nivel european”, a transmis CNCAV.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.