Evenimentul Zilei > Politica > Sondaj. Ministerul Sănătății s-a prăbușit sub bagheta lui Voiculescu. Ce spun românii
Sondaj. Ministerul Sănătății s-a prăbușit sub bagheta lui Voiculescu. Ce spun românii

Sondaj. Ministerul Sănătății s-a prăbușit sub bagheta lui Voiculescu. Ce spun românii

Un recent sondaj de opinie realizat de Avangarde privind modul în care oamenii percep gestionarea pandemiei în România a reliefat faptul că 32% dintre români nu cred că vaccinarea oprește pandemia.

Sondaj Avangarde: 79% dintre români consideră că țara se îndreptă într-o direcție greșită. Potrivit unui sondaj Avangarde privind percepțiile publice asupra gestionării pandemiei de COVID-19 în România și a campaniei naționale de vaccinare, 79% dintre cei intervievați declară că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită.

Românii consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită
Românii consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită

Percepția în măsurile Guvernului total schimbată

Mai mult, 63% dintre respondenți nu au acordat note de trecere Guvernului României pentru modul în care a gestionat până în acest moment Pandemia COVID-19.

Întrebați dacă, la cum evoluează pandemia la nivel mondial, cred că vom reveni cu viața la normal, 23% dintre respondenți spun că viața ar putea reveni la normal în a doua parte a anului 2022, în timp ce 21% spun că acest demers nu se va realiza niciodată.

33% dintre români nu au încredere în nici un vaccin

Referitor la importanța şi necesitatea vaccinării împotriva SARS-CoV-2 (Covid 19), 48% dintre respondenți consideră că vaccinul este necesar şi important, în timp ce 32% susțin că imunizarea nu este necesară. Alți 3% susțin că această campanie de vaccinare ar fi utilă doar pentru persoanele cu vârste de peste 55 de ani.

Referitor la tipul de vaccin 24% dintre respondenți spun că au încredere în Pfizer, 6% în Moderna, 3% în serul de la AstraZeneca, în timp ce 33% susțin că nu au încredere în niciunul.

59% dintre respondenți consideră că armata ar trebui să se ocupe în continuare de campania de vaccinare anti-Covid-19, în timp ce 12% cred că demersul ar trebui preluat de Ministerul Sănătății.

Încrederea în Ministrul Sănătăţii s-a prăbușit

Sondaj Avangarde: 79% dintre români consideră că țara se îndreptă într-o direcție greșită. 63% dintre respondenți au declarat că actualul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu nu va putea rezolva problemele legate de sistemul medical din România.

Armata rămâne instituția cea mai credibilă pentru români
Armata rămâne instituția credibilă pentru români

Mai mult, 53% dintre respondenți s-au declarat nemulțumiți de activitatea instituției în acest an.

Studiul a fost realizat în perioada 15.03.2021-26.03.2021 pe un eșantion de 930 de subiecți prin metoda CATI (interviuri telefonice), informează Antena3.