Istvan Kovacs, arbitrul meciului cu Paris St Germain, făcut praf de Barcelona: A distrus totul!

Istvan Kovacs, arbitrul meciului cu Paris St Germain, făcut praf de Barcelona: A distrus totul! Istvan Kovacs arbitru român batjocorit sursa: reteaua X

Istvan Kovacs, arbitrul român este văzut ca vinovat de spanioli pentru necalificarea în semifinalele CL. Barcelona și Xavi, antrenorul echipei, au suferit o înfrângere dramatică. Ratând șansa de a avansa în semifinalele Ligii Campionilor pentru prima dată din sezonul 2018-19. Înainte de meci, Xavi a subliniat necesitatea de a juca inteligent și de a valorifica oportunitatea oferită. Apoi  a schimbat discursul...

Xavi Hernandez a judecat aspru arbitrajul lui Istvan Kovacs după ce Barcelona a fost învinsă cu 1-4 de PSG. În manșa retur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Antrenorul echipei catalane, eliminat în timpul celei de-a doua reprize, a catalogat prestația arbitrală drept dezastruoasă. Xavi a susținut că arbitrul a greșit în eliminarea lui Araujo și a dezvăluit ce i-a spus oficialului român în timpul meciului.

Istvan Kovacs, arbitru. Cartonaș roșu Barcelona

Istvan Kovacs, arbitru. Cartonaș roșu Barcelona sursa: cont X

Situația s-a deteriorat când Xavi a fost eliminat pentru proteste intense în timpul celei de-a doua reprize. Exact în momentul când echipa catalană pierdea controlul și vedea murind șansa de calificare.

Istvan Kovacs a fost un dezastru, spune Xavi

"Suntem supărați, dezamăgiți. Nu are rost să discutăm despre joc. Arbitrul (n.n. românul Istvan Kovacs) a distrus totul. Eliminarea lui Araujo a marcat soarta meciului. Am fost buni, eram organizați în atac și în apărare până în acel moment. Pentru mine este prea mult să dai roșu. Este păcat că munca unui sezon întreg este încheiată de o decizie de arbitraj. Există eliminări în fotbal, dar arbitrul de azi a fost un dezastru. I-am spus arbitrului că a fost foarte slab, că nu a înțeles jocul, a fost un dezastru. A schimbat complet meciul, nu-mi place să vorbesc despre arbitri, dar acea fază a influențat rezultatul.", a spus Xavi, citat de Mundo Deportivo.

Ne puteți urmări și pe Google News
Istvan Kovacs arbitru român batjocorit

Istvan Kovacs arbitru român batjocorit sursa: reteaua X

Ce a scris presa spaniolă? Diferit de ceea ce credea antrenorul Barcelonei.

Araujo a intrat într-un duel cu Barcola. Fotbalistul francez s-a îndreptat spre poartă, iar fundașul uruguayan a fost forțat să lupte cu el, l-a doborât la marginea careului, dar acest lucru nu l-a oprit pe arbitrul partidei să îi arate cartonașul roșu. În ciuda protestelor, Istvan Kovacs l-a eliminat pe Araujo”, a scris Mundo Deportivo.

Antrenorul a reacționat în mod exagerat la o decizie obișnuită, un fault comis la centrul terenului. Xavi a exprimat vehement nemulțumirea, strigând la arbitri. Apoi lovind obiecte de mobilier din zona tehnică. Arbitrul Istvan Kovacs a intervenit prompt, arătându-i cartonașul roșu.

Barcelona, o echipă fără cap

Echipa Barcelona își pierduse deja calmul cu mult înainte. Araujo a fost sancționat aspru în încercarea de a opri un atacant advers. Iar comportamentul său la ieșirea de pe teren a fost inadecvat. La adresa lui Istvan Kovacs și a oficialilor. După pauză, a apărare slabă a Barcelonei la un corner i-a permis lui Vitinha să egaleze scorul agregat.

Încercările disperate ale Barcelonei de a reveni în joc au eșuat. Jose Ramon de la Fuente, antrenorul portarilor, a fost de asemenea eliminat pentru de Istvan Kovacs. Pentru proteste excesive când Ilkay Gundogan a solicitat un penalty discutabil. Decizia lui Joao Cancelo de a comite un fault în careu a fost de asemenea o greșeală majoră.

Fanii Barcelonei au avut opinii împărțite despre prestația lui Istvan Kovacs. De la ”Foarte bine a procedat Istvan Kovacs la eliminarea lui Araujo. A fost în afara careului, dar a fost eliminat pentru că a faultat din poziție de ultim apărător”. La :”Este un cartonaș roșu acordat foarte ușor lui Ronald Araujo, dar există un contact la nivelul umerilor. Ce decizie din partea experimentatului arbitru Istvan Kovacs. Decide să dicteze lovitură liberă, nu penalty. Două decizii uriașe într-o secundă”. Un dezamăgit: ”Știam eu, v-am spus de cine mă tem. Bineînțeles că Istvan Kovacs iese în evidență!

Xavi, cu experiența sa, ar fi trebuit să gestioneze situația mai bine. Aceasta a fost o noapte dezastruoasă pentru el și pentru Barcelona. Marcând un moment dificil în campania lor în Liga Campionilor.