Traian Băsescu nu îl iartă pe Radu Cristescu. L-a dat în judecată

Traian Băsescu nu îl iartă pe Radu Cristescu. L-a dat în judecată Traian Basescu. Sursa foto. EVZ

Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Radu Cristescu, deputatul PSD care l-a acuzat că  ar fi scos bani cu valiza din țară. În perioada în care acesta ocupa funcția de președinte, social-democratul îi era apropiat.

Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Radu Cristescu

Fostul președinte nu a uitat de conflictul cu deputatul care i-a fost apropiat atât lui, cât și Elenei Udrea. Traian Bădescu a deschis o acțiune în răspundere delictuală pe numele deputatului Radu Cristescu.

Cei doi au avut un conflict deschis acum doi ani, când au apărut acuzații despre presupuse sume de bani pe care Băsescu le-ar fi primit de la diverși oameni de afaceri. Acuzațiile social-democratului făceau referire la perioada mandatului de președinte.

Traian Băsescu

Sursa foto:: Arhiva EVZ

Cum a izbucnit scandalul

Acțiunea, inițiată de fostul președinte, a fost înregistrată la data de 2 aprilie 2024, la Tribunalul București. Aceasta a fost repartizată la Secția III Civilă. Primul termen nu a fost încă stabilit. De asemenea, în prezent nu se cunosc date legate de despăgubirile solicitate de  Traian Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

În conformitate cu Codul de procedură penală din România, tribunalele sunt competente să evalueze cereri cu valori ce depășesc suma de 200.000 de lei. În cazul acțiunilor care presupun sume mai mici decât acest prag, cauzele sunt direcționate către judecătorii.

Radu Cristescu

Sursa: Facebook/ Radu Cristescu

Traian Băsescu, război în instanță cu deputatul Radu Cristescu

Social-democratul declara, în urmă cu doi ani, că fostul președinte ar fi scos anumite sume de bani din țară. Mai mult, deputatul Radu Cristescu susținea că astfel de transporturi ar fi avut loc de zeci de ori.  Mai mult, acesta l-a acuzat pe Traian Băsescu că ar fi avut mai multe vacanțe decât Klaus Iohannis.

„Într-adevăr, el și-a scos foarte mulți bani din țară, cu două avioane private, înmatriculate în Austria, pentru că am înțeles că aceste avioane au un regim special oriunde în lume, dar nu erau valize, erau cutii de carton, de xerox, cu bancnote de 50 de euro. Nu a plecat o dată, a plecat de 30 de ori, de mai multe ori, în 10 ani de mandat.

Ceea ce trebuie să ma știți este că omul a avut mai multe vacanțe decât Iohannis, doar că era deștept. Pleca cu avionul de pe Băneasa, nu știa nimeni, pleca cu escortă puțină”, a declarat Radu Cristescu.