Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine. Marea dezamăgire a fostului președinte

Traian Băsescu. Sursa foto:: Arhiva EVZ

Traian Băsescu și-a manifestat dezacordul cu privire la comasarea alegerilor și a ironizat ideea ca PSD și PNL să prezinte candidați comuni.

Traian Băsescu a menționat că îi este greu să accepte ideea ca Emil Boc, Vasile Blaga sau Gheorghe Falcă să fie alături de PSD pe aceleași liste pentru europarlamentare.

Liderii PNL și PSD au anunțat miercuri seară că vor merge cu liste comune la alegerile europarlamentare ce vor avea loc în luna iunie, iar la alegerile locale fiecare partid va merge cu candidații proprii.

Traian Băsescu e de părere că liderii politici se joacă cu democrația

„Nu aș discuta despre legalitate, las specialiștii de la CCR să se pronunțe. Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Boc, Blaga, Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD. Asta e viața și politica.

Este păcat că ne jucăm de-a democrația. Are multe jocuri care se pot face, dar are și rigori. Alegerea președintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor, înseamnă elemente de rigoare, care să nu se amesteci. Ce înțelege electoratul care merge la locale și europarlamentare”, a transmis Traian Băsescu pentru realitatea.net.

Fostul președinte susține că nu crede că alegerile au o moralitate, ci sunt mai degrabă orientate de interese.

Traian Băsescu. Sursa foto: Traian Băsescu / Facebook

Băsescu consideră că votul nu este liber, ci este manipulat. Astfel, românii vor fi conduși către un sistem politic menit să conserve statu quo-ul. Cu toate acestea, Traian Băsescu este de părere că va veni o schimbare.

Acesta a mai adăugat că i se pare ireal să existe liste politice cu candidații PNL și PSD pe ele.

Alegerile europarlamentare și locale, comasate

Declarațiile lui Traian Băsescu vin după ce PSD șI PNL au stabilit ca alegerile comasate să aibă loc pe data de 9 iunie. Potrivit lui Nicolae Ciucă, această decizie a fost rezultatul unui proces consultativ în care fiecare a discutat cu birourile de conducere politică ale partidelor implicate.

Liderul PNL a subliniat că decizia va fi în beneficiul românilor, care își doresc liniște și stabilitate.

Sursa foto: Damir Senčar | Dreamstime.com

La rândul lui, premierul Ciolacu a argumentat decizia luată: „Am decis să avem și o alianță electorală pentru lista de europarlamentare. Oricât am încerca să împachetăm cuvintele, e evident că doar cele două mari partide se pot uni și face față unui val extremist.

Niciuna dintre cele două forțe nu se poate angaja singură în această luptă. E vorba de stabilitate, de asumare și de drumul României, nu neapărat de astăzi, ci de viitor”.