A murit Părintele Ioachim Enea de la Mănăstirea Cernica. Avea doar 49 de ani

A murit Părintele Ioachim Enea de la Mănăstirea Cernica. Avea doar 49 de ani Sursa foto: Facebook

Biserica Ortodoxă este în doliu, după ce un preot îndrăgit de credincioși a murit. Părintele ieromonah Ioachim Enea slujea la Mănăstirea Cernica și a trăit în rugăciune deplină și smerenie. La doar 49 de ani, acesta a trecut la cele veșnice.

A murit Părintele Ioachim Enea de la Mănăstirea Cernica

Iubit de toți credincioși care treceau pragul așezării monahale, părintele Ioachim Enea a fost și intendent al Patriarhului Teoctist. Ieromonahul s-a născut în data de 20 februarie 1975 și a primit la botez numele Ioan.

Nu este singurul din familie care a luat calea credinței. Părintele Enea avut o soră geamănă și alți 6 frați, dintre care unul a ajuns, de asemenea, ieromonah. Înainte de a intra în obștea de la Mănăstirea Cernica, acesta a fost frate la Mănăstirea Cozancea din județul Botoșani.

Mănăstirea Cernica

Sursa foto: Facebook

„ Cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii, anunțăm trecerea din această viață a părintelui ieromonah Ioachim Enea, economul Mănăstirii Cernica, la vârsta de 49 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în cetele cuvioșilor cernicani! ”, se arată în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Mănăstirii Cernica.

Ne puteți urmări și pe Google News

A fost trimis ca jandarm la Patriarhie

După ce a absolvit școala gimnazială din satul natal Cerchejeni, județul Botoșani, părintele Enea a fost frate de mănăstire la Cozancea. Astfel, încă de la frageda vârstă de 14 ani, acesta a ales să își dedice viața credinței ortodoxe.

În 1995, la vârsta de 20 de ani, acesta a intrat în monahism sub îndrumarea părintelui stareț Iosif Grigore. În perioada 1996-1997, tânărul Ioan, viitor ieromonah la Mănăstirea Cernica, a efectuat stagiul militar la Botoșani, fiind detașat ulterior la București.

În timpul serviciului militar, a fost trimis ca jandarm la Patriarhie, unde l-a întâlnit pe Patriarhul Teoctist. La scurt timp, i s-a oferit funcția de intendent.

Părintele Ioachim Enea,

Sursa foto: Facebook

Cum a ajuns la Mănăstirea Cernica

În perioada petrecută la Patriarhie, regretatul ieromonah și-a continuat studiile la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica. Ulterior, acesta a urmat și cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Pitești.

În anul 2007, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, pe atunci Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor l-hirotonit ieromonah. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri la Mănăstirea Cernica din București, începând cu ora 12:00.