Evenimentul Zilei > Sport > Ion Țiriac și Ilie Năstase s-au „ciocnit” în declarații: „E senil, minte!”
Ion Țiriac și Ilie Năstase s-au „ciocnit” în declarații: „E senil, minte!”

Ion Țiriac și Ilie Năstase s-au „ciocnit” în declarații: „E senil, minte!”

Surprinzător, Ilie Năstase (74 de ani) și Ion Țiriac (81 de ani) au avut un dialog destul de aprins, de la distanță.

Ilie Năstase, primul lider din era ATP și campion la Roland Garros în 1973, a fost acuzat de prietenul său Ion Țiriac că „ar umfla” sumele pe care le-a câștigat de-a lungul carierei din tenis.

Năstase și Țiriac au făcut echipă în proba de dublu la ediția din 1970 în cadrul turneului de Mare Șlem de la Paris, an în care s-au și impus în această probă pe zgura de la Roland Garros.

„Ilie îmi povestea: <<Eu cred că mi-au dat, când am câştigat Roland Garros, 12.000 de dolari>>. E senil, că nu i-a luat. A luat 2.000-3.000.

Când am câştigat dublul, el minte, zice că ne-a dat 500 de dolari. Mi-au dat mie 500 de franci, care erau 100 de dolari, dar erau alte vremuri”, a spus Ion Țiriac, pentru TVR.

„Reţeaua de idoli”. Ion Ţiriac: „În momentul în care poți să alegi ai o altă viață în fața ta”

Țiriac a comparat premiile acordate atunci și în prezent

În 2019, Ion Țiriac a făcut o comparație între premiile câștigate în perioada sa de activitate și cele din prezent, care vorbește de la sine despre schimbările din tenis.

„Păi, Năstase zice… dar el e mai tânăr şi nu-şi aduce aminte. Eu trebuie să-mi amintesc de treburile astea. Eu îmi amintesc dă atunci când am câştigat în ’70 dublul de la Roland Garros ne-au dat 100 de dolari. El zice că ne-au dat 150. Nu, eu zic că 100 ne-au dat. Iar astăzi eu, aici, am undeva la 16-17 milioane de dolari pentru opt zile de competiţie (n.r. turneul de la Madrid).

Deci s-au schimbat puţin lucrurile. S-au schimbat! S-a schimbat puţin sportul. Piaţa cere. Atât timp cât piaţa cere şi se poate vinde treaba asta care se numeşte sport. Dar, după cum vedeţi, a devenit o profesiune sportul. În toate ramurile sportive, unele mai bogate, altele mai sărăcuţe. Tenisul este, probabil, după fotbal”, spunea Țiriac, pentru Digi Sport.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: