Evenimentul Zilei > Monden > Internetul s-a împărțit în două și s-a scandalizat: Este o blasfemie! Tu ești de acord?
Internetul s-a împărțit în două și s-a scandalizat: Este o blasfemie! Tu ești de acord?

Internetul s-a împărțit în două și s-a scandalizat: Este o blasfemie! Tu ești de acord?

Pâine roșie a împărțit internetul în două. Internauții au fost de-a dreptul scandalizați de o rețetă de pâine care a fost postată pe un grup de Facebook.

Pâinea roșie a împărțit internetul în două. Pe un grup de Facebook dedicat pasionaților de gastronomie, un internaut a postat o serie de fotografii cu o rețetă de pâine roșie, imaginile stârnind dezbateri aprinse în rândul membrilor acelui grup.

Gătitul este o activitate care ne dezvoltă creativitatea și ne pune imaginația la lucru, iar noile rețete care apar în urma „experimentelor” pot fi un adevărat succes. Cu toate acestea, se pare că nu toată lumea este de aceeași părere.

Astfel, pe un grup de Facebook, o rețetă de pâine roșie a stârnit nemulțumiri în rândul membrilor comunității.

 

„Dumnezeu ne-a dat o singură pâine, nu roșie”, a scris unul dintre mebri grupului. „Asta este o blasfemie adusă Sfintei pâini”, a mai scris cineva. „Se vede că nu ne mulțumim cu ce ne-a dat Dumnezeu. De-aia nu mai suportă atâtea păcate. Cum să îți bați joc de pâine Sfântă dată de El! Nu vă mai mulțumește în niciun fel. Rușine! Lăsați chipul Sfânt la orice a lăsat El așa cum v-a fost dat”, este un alt comentariu lăsat la postarea controversată.

Pâinea roșie a împărțit internetul în două

„Nu are nicio noimă. S-ar putea să o confuzi  și nu mai faci diferența”, a mai scris un alt membru al grupului. „Nu am nimic cu nimeni, fiecare face ce poftește. Dar lăsați pâinea așa cum a dat-o Dumnezeu, albă sau neagră. Măcar pâinea să fie pură”, a mai scris altcineva.

Despre pâinea roșie

Cel mai probabil, rețeta care a atras un val de critici este cea a pâinii cu sfeclă roșie.

Ingrediente: 200 ml apă, 140 g sfeclă roșie tocată/rasă fin, 2 cepe verzi tocate sau o bucată de praz cât palma, 375 g faină albă pentru pâine, 1 lingură unt, 1,5 lingurițe sare, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță drojdie uscată.

Cum se prepară?

Sfecla se curată de coajă și se dă pe răzătoare. Cu cât sfecla este mai fin mărunțită, cu atât culoarea pâinii va fi mai intensă.  În mașina de pâine se pune apă și apoi se adaugă sfecla. Deasupra se adaugă făină, untul, sarea, zahărul și drojdia. Se setează mașina pe programul cu semințe, coajă medie, cantitate 750 g. La semnalul sonor al mașinii se adaugă ceapă tăiată rondele. La final se scoate pâinea și se lasă la răcit pe un suport metalic. Indicat este să fie lăsată măcar o oră înainte de a o pune în cutie sau orice alt recipient de păstrare a pâinii deoarece are tendința să „transpire” destul de mult dacă nu e răcită complet.