Evenimentul Zilei > Actualitate > Interlop celebru, prins de polițiști. Arestat pentru violențe extreme
Interlop celebru, prins de polițiști. Arestat pentru violențe extreme

Interlop celebru, prins de polițiști. Arestat pentru violențe extreme

Un celebru interlop, dat în urmărire generală, a fost prins de polițiști și, apoi, arestat. Era un membru de vază în Academia Infractorilor

Poliția Română a anunțat prinderea unui interlop celebru, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la 7 ani de închisoare, pentru șantaj.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că este vorba despre Daniel Lazăr, de 46 de ani, fratele liderului Academiei Infractorilor, Adrian Botez, zis „Ţîţă“.

 

Poliția Română a transmis că „la data de 7 octombrie a.c., un echipaj de poliție din Piatra Neamț a depistat un bărbat, de 46 de ani, din Piatra Neamț, urmărit la nivel national”.

 

Judecătoria Piatra Neamț a emis pe numele său un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, prin care era condamnat la 7 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de șantaj.

 

Oamenii legii au precizat că „în perioada decembrie 2015 – martie 2016, acesta a amenințat o victimă cu exercitarea de acte de violență asupra sa sau a familiei sale, pentru a o determina să renunțe la posesia a două locuințe din județul Iași, precum și la dreptul de a dispune neconstrâns cu privire la contractele de cesiune a antecontractelor de vânzare-cumpărare privind aceleași imobile, cu scopul de a obține o sumă de bani de la o altă persoană, cu prilejul încheierii acestor contracte”.

I-a amnințat fata pentru a pune mâna pe o mașină

De asemenea, „în luna noiembrie 2015, bărbatul a constrâns o altă persoană, prin adresarea de amenințări la adresa sa și a fiicei sale, cu scopul de a dobândi un autoturism”.

 

O altă faptă săvârșită de Daniel Lazăr a avut loc în luna ianuarie 2017.

Atunci, el „s-a prezentat la locuința unei persoane din Piatra Neamț, unde a amenințat-o cu acte de violență și incendierea bunurilor sale, cu scopul de a obține de la aceasta o suprafață de teren”.

 

După ce l-au prins, polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

Daniel Lazăr, zis Ţîţă, ca și fratele său, Adrian Botez, liderul Academiei Infractorilor, a fost găsit vinovat și de furtul unui seif şi a fost condamnat la 2 ani de închisoare.

În acelaşi dosar, Marius Vasile Tofan, zis Portocală, a fost condamnat la 2 ani, 3 luni şi 10 zile de detenţie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: