Evenimentul Zilei > Politica > Înțelegeri secrete. PSD se pregătește de guvernare
Înțelegeri secrete. PSD se pregătește de guvernare

Înțelegeri secrete. PSD se pregătește de guvernare

Mai multe întîlniri secrete au avut loc între lideri importanți ai PSD și cei care susțin programul de guvernare al social-democraților

Programul de guvernare al PSD, pentru perioada 2021 – 2024, a fost anunțat de Prim vicepreşedintele partidului, Sorin Grindeanu.

Fostul premier a prezentat, miercuri, acest program al formaţiunii politice și a dezvăluit că acesta a fost discutat cu sindicatele şi cu patronatele şi „are în centrul său siguranţa locurilor de muncă”.

 

„Acest program are în centrul său siguranţa locurilor de muncă – este o componentă esenţială în programul de guvernare cu care venim în faţa românilor. Din punctul nostru de vedere, acest lucru este esenţial. Dacă avem locuri de muncă sigure şi plătite, atunci vom putea avea creştere economică, putem creşte salariile, putem creşte nivelul de trai”, a declarat Grindeanu într-o conferinţă de presă.

 

El a mai precizat că programul de guvernare al PSD se adresează stimulării şi recompensării muncii, forţei active din societate.

Promite salarii ca afară

„Vrem să creştem salariul minim, iar angajatorii trebuie să înţeleagă că dacă nu vom avea salarii decente nu vor mai avea forţe de muncă, pentru că românii vor alege să muncească în afară”, a adăugat liderul PSD.

 

Grindeanu a mai precizat:

„E obligatoriu să avem forţă de muncă în ţară, e un obiectiv prioritar. Avem măsuri care se adresează creşterii natalităţii pentru că, dacă nu facem acest lucru acum, nu peste mult timp nu vom mai avea angajaţi care să plătească pensiile celor care au ieşit din activitate”.

„Acoperim prin acest program toate tipurile de capital, important e să se producă plusvaloare în România”, a afirmat Grindeanu, citat de Agerpres.

la rândul său, senatorul PSD Radu Oprea a precizat că social-democraţii au avut o discuţie „foarte bună” atât cu reprezentanţi ai sindicatelor, cât şi ai patronatelor.

 

„Ţintele noastre sunt realiste, care pot fi atinse. (…) Investiţiile în economie vor veni din fondurile publice, din sursele atrase din creditele BEI, BERD, Banca Mondială. Nu trebuie sa investim bani din fonduri publice atunci când avem la dispoziţie fonduri europene. Fondul strategic de investiţii este o altă sursă – am lăsat în timpul guvernării noastre un proiect care a fost discutat cu Comisia Europeană şi am primit aprobările necesare. Vom continua cu el. (…) Şi cred că este timpul să vorbim în România foarte hotărât despre creşterea colectării şi reducerea evaziunii – este o sursă imensă pentru bugetul României”, a spus senatorul.

 

El a adăugat că PSD îşi propune şi o reducere a impozitării muncii şi o creştere a veniturilor populaţiei din deduceri.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: