Evenimentul Zilei > Politica > Sorin Grindeanu, critici dure la adresa Guvernului: De o lună, România nu mai este guvernată
Sorin Grindeanu, critici dure la adresa Guvernului: De o lună, România nu mai este guvernată

Sorin Grindeanu, critici dure la adresa Guvernului: De o lună, România nu mai este guvernată

Sorin Grindeanu aduce acuzații grave Guvernului Orban.

Guvernul Orban a fost pus la zid de către Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD. Acesta aduce acuzații grave Executivului, afirmând nu a controlat pandemia, acest lucru după ce a fost depăşit „pragul psihologic” de 2.000 de infecţii cu noul coronavirus. Potrivit fostului premier, preşedintele Iohannis le va spune „românilor, aşa cum ne-a obişnuit, că de vină este PSD”.

Grindeanu a mai declarat că Executivul Orban nu a luat nicio măsură după depășirea pragului psihologic de 2.000 de cazuri de coronavirus, în condițiile în care s-a atins nou record de pacienţi internaţi la terapie intensivă.

Pandemia nu este gestionată corespunzător

„Este clar că în acest moment Guvernul a scăpat pandemia de sub control. Astăzi s-a depăşit pragul psihologic de 2.000 de cazuri şi avem un nou record de pacienţi internaţi la terapie intensivă. Aţi văzut pe cineva astăzi să fie preocupat să ia vreo măsură din Guvern?

L-aţi văzut pe Orban sau pe Tătaru să anunţe vreo măsură? De o lună, România nu mai este guvernată. Doar alegeri. Sănătatea oamenilor nu mai contează şi astăzi noi înregistrăm un nou record de cazuri. Ce face Orban? Reglări de conturi în PNL. O să iasă diseară domnul preşedinte Iohannis să le spună românilor, aşa cum ne-a obişnuit, că de vină e PSD”, a sustinut Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă.

Liberalii, acuzați că au organizat alegerile în mod dezastruos

Sorin Grindeanu i-a criticat pe liberali pentru faptul că, din momentul în care au preluat puterea, „au fost preocupaţi numai de alegeri, însă organizarea acestor alegeri arată un dezastru”.

„Şi asta din moment ce candidaţi de la toate partidele au reclamat fraude masive şi grosolane. La Bucureşti, chiar candidatul lor la Primăria Generală a spus că procesul electoral a fost fraudat. Candidatul lor la Sectorul 5, la fel, a cerut renumărarea. Când PSD a demonstrat că s-a furat masiv în secţiile de votare, au năvălit isteric în Biroul Electoral de Sector şi au făcut presiuni ca voturile să nu fie renumărate.

Am văzut aseară cu toţii imagini cu domnul Dan Barna în Biroul Electoral de Sector făcând aceste lucruri, el neavând nicio calitate. De ce nu vor renumărarea? Pentru că s-ar descoperi furtul de proporţii făcut în secţiile de votare. Dacă te ştii corect, de ce vrei să ascunzi? E ca în povestea cu ‘hoţul strigă hoţii'”, a mai spus Grindeanu, potrivit romaniatv.net.