Evenimentul Zilei > Politica > Bătaie în PSD pentru Firea. Asta dă totul peste cap. Ciolacu nu va fi de acord cu așa ceva
Bătaie în PSD pentru Firea. Asta dă totul peste cap. Ciolacu nu va fi de acord cu așa ceva

Bătaie în PSD pentru Firea. Asta dă totul peste cap. Ciolacu nu va fi de acord cu așa ceva

După ce a pierdut alegerile pentru funcția de primar general al Capitalei, Gabriela Firea a primit o ofertă cel puțin surprinzătoare.

Cu toate că Gabriela Firea a pierdut alegerile locale, primarul general în funcție al Capitalei este bombardată cu oferte pentru alegerile parlamentare.

Dragoş Benea, liderul filialei PSD Bacău își dorește ca Firea să deschidă lista PSD pentru parlamentare din judeţul, Bacău,

„Aş fi onorat, în calitate de preşedinte al PSD Bacău, ca echipa de parlamentari ai organizaţiei judeţene, la apropiatele alegeri generale, să fie deschisă de băcăuanca Gabriela Firea! Doamna Firea ne-a sprijinit în campania pentru alegerile locale şi am convingerea că o parte importantă din victoria noastră, împotriva dreptei unite, i se datorează cu prisosinţă, cu atât mai mult cu cât în judeţul Bacău, caz singular între judeţele din ţară, PSD a fost – cu adevărat – singur împotriva tuturor”, a scris Benea pe Facebook.

Ciolaacu o vrea pe Firea la București

Gabriela Firea va fi „locul 1 la Senat, pe Bucureşti”, a anunţat luni liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Firea, scandal monstru cu ELCEN

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, acuză ELCEN de „partizanat politic” şi de faptul că ar fi acţionat pentru a-l favoriza pe candidatul PNL la Primăria Capitalei.

„Comunicatul oficial transmis astăzi de ELCEN în legătură cu întreruperile de apă caldă din timpul campaniei electorale reprezintă o dovadă clară că cei din conducerea acestei companii de stat au acţionat într-o manieră politică pentru favorizarea candidatului PNL la funcţia de primar general. Aprecierile şi evaluările pur politice cu privire la mandatul sau imaginea mea nu au ce să caute în comunicatul oficial al unei companii de stat, aflată în serviciul public şi nu în slujba unui partid politic.

Acest comunicat reprezintă o nouă confirmare a partizanatului politic în care a acţionat ELCEN în timpul campaniei electorale, iar cei din conducerea acestei companii ar trebui să realizeze că folosirea funcţiei de conducere dintr-o companie de stat pentru obţinerea unui avantaj necuvenit în favoarea unuia dintre candidaţii politici reprezintă o infracţiune sancţionată de lege”, arată Gabriela Firea.

Ea susţine că întreruperea „deliberată” a furnizării apei calde ar fi avut drept scop provocarea „unei stări de nemulţumire” în rândul bucureştenilor.

„După toată ostilitatea din timpul campaniei electorale şi după această reacţie eminamente politică din partea ELCEN, devine evident pentru toată lumea că Guvernul PNL a folosit această companie în confruntarea politică. Întreruperea deliberată a furnizării apei calde a avut drept scop provocarea unei stări de nemulţumire în rândul bucureştenilor faţă de primarul în funcţie. Premeditarea politică s-a putut vedea în campaniile agresive lansate de PNL în spaţiul online, care aveau ca temă principală întreruperile în furnizarea apei calde, provocate în mod deliberat de compania ELCEN, aflată sub controlul politic al partidului de guvernământ”, apreciază aceasta.

Luni, Gabriela Firea a susţinut că în „toată perioada de campanie şi precampanie s-a oprit intenţionat apa caldă de către Guvern”, pentru ca populaţia să fie „ostilă” faţă de ea.

ELCEN a replicat marţi că Gabriela Firea dezinformează opinia publică pentru a ascunde neputinţa de a gestiona termoficarea din Bucureşti.