Evenimentul Zilei > Politica > Cum va arăta lista PSD la alegerile parlamentare. Mai au loc baronii locali?
Cum va arăta lista PSD la alegerile parlamentare. Mai au loc baronii locali?

Cum va arăta lista PSD la alegerile parlamentare. Mai au loc baronii locali?

PSD își propune să scoată pentru alegerile parlamentare o listă impecabilă de candidați, astfel încât să poată obține un scor cât mai bun care să-i permită să preia guvernarea.

Președinele Consiliului Național al PSD, sociologul Vasile Dâncu, a declarant că partidul va trebui să se prezinte cu o listă impecabilă de candidați la alegerile parlamentare programate pentru luna decembrie. Liderul social-democrat a precizat că doar în aceste condiții PSD va reuși să obțină un scor foarte bun care să-i permită să preia guvernarea.

„Va trebui să arătăm o listă de candidați la parlamentare impecabilă. O listă combinată: să aducem experți din societatea civilă, oameni care în domeniile lor sunt foarte cunoscuți, oameni care se află în anumite medii, să zicem sindicate, patronate, profesori, medici”, a declarat Vasile Dâncu într-o intervenție la DCNews.

Președintele Consiliului Național al PSD a explicat cum ar trebui să procedeze social-democrații pentru a-și îmbogăți listele de candidați, astfel încât să-și conserve scorul de 30 – 31%, obținut la alegerile locale.

„Cred că trebuie să îmbogățim listele noastre, să facem o migrație dinspre cetățeni spre partide”, a mai spus Vasile Dâncu.

El a subliniat că în acest moment, alegătorii doresc oameni competenți, iar PSD va ține cont de această cerință în momentul în care va hotărâ cine va candida pentru viitoarele alegeri parlamentare.

„Oamenii vor competență. Este o condiție a noastră, principală”, a precizat Vasile Dâncu care a adăugat că pe lângă oameni competenți, va fi nevoie și de un program de guvernare bine întocmit:

„Mai este o chestiune de program. Va trebui să prezentăm un program alternativ, o alternativă politică la această guvernare.”

Pe de altă parte, liderul social-democrat a declarat că la nivelul conducerii PSD se știa cam care va fi scorul obținut la alegerile locale din 27 septembrie, astfel că rezultatele nu au fost o surpriză.

„În primul rând, trebuie să fim realiști. Noi am obținut acest scor (de la alegerile locale – n. red.) nu într-o bătălie politică, ci în una administrativă. Deci, scorul de la locale era previzibil pentru noi. În sondaje era un scor pe care îl aproximam. Am știut că vom face 30-31 la sută de acum trei sau patru luni de zile. Acest scor nu se conservă de la sine, în mod automat. Noi nu vom putea obține acest scor decât cu anumite condiții”, a mai spus Vasile Dâncu.

Firea nu poate trece peste înfrângere. Noi răbufniri la adresa rivalului Nicușor Dan

Un important politician sare în apărarea lui Piedone. Ce spune despre contestatarii acestuia

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: