Evenimentul Zilei > Politica > Cutremur în PSD. Surse: Marian Oprișan, demis de Marcel Ciolacu!
Cutremur în PSD. Surse: Marian Oprișan, demis de Marcel Ciolacu!

Cutremur în PSD. Surse: Marian Oprișan, demis de Marcel Ciolacu!

Preşedintele Marcel Ciolacu vrea să scape de unul dintre cei mai renumiţi baroni locali pe care-i are PSD-ul.

UPDATE – Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea, a fost demis din funcție de conducerea lărgită a partidului, anunță Antena 3. El a refuzat să-și dea demisia dupa ce a pierdut șefia CJ Vrancea, spunând ca rezultatele sunt similare cu cele de acum 4 ani. Din primele informații, lider interimar al PSD Vrancea va fi chiar Marcel Ciolacu, lider central PSD.


Potrvit surselor, liderii PSD s-au reunit, luni, în ședința Consiliului Politic Național, o ședință de analiză a rezultatului de la alegerile locale. Fiecare organizație discută cu conducerea centrală rezultatul obținut.

La ședința organizată în sistem de videoconferință nu participă liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, susțin surse din partid.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, ar vrea să scape de Oprișan după ce baronul PSD a pierdut alegerile pentru șefia Consiliului Județean Vrancea. Oprișan ar urma să fie tras pe linie moartă și înlocuit din fruntea organizației PSD Vrancea.

Dar şi baronul Opriașn are un plan:  Baronul de Vrancea vrea să se mute la București

Baronul PSD și-ar fi dorit un loc în Parlament, model pe care vor încerca să îl urmeze mai mulți lideri ai partidului care nu au reușit să câștige un loc în administrația locală la alegerile din 27 septembrie. Surse din partid susțin, însă, că cel mai probabil Marian Oprișan va fi schimbat din fruntea organizației cu Cristian Misăilă, social democratul care a câștigat un nou mandat de primar în Focșani, iar Oprișan va fi tras pe linie moartă și nu va prinde nici loc pe lista PSD pentru Senat.

În zilele următoarea, organizațiile PSD județene vor discuta, individual, cu conducerea partidului criteriile și persoanele care vor fi susținute pentru un loc în Parlament.

Liderii PSD se așteaptă să obțină în jur de 120-130 de parlamentari

Mai mulți lideri de organizații județene și-ar putea pierde funcția de conducere de la vârful filialelor, după alegerile locale. Printre aceștia se numără Gabriela Zetea (PSD Maramureș), Felix Stroe (PSD Constanța), Mihai Fifor (PSD Arad), Marius Dunca (PSD Brașov) sau Ioan Dârzu (PSD Alba).

De asemenea, nu sunt excluse schimbări și în structura de vicepreședinți. Printre cei care se află în conducerea centrală a partidului și au pierdut alegerile locale sunt Gabriel Zetea, care a pierdut la Maramureș funcția de președinte de CJ și Decebal Făgădău, primarul învins al Constanței.

De ce scapă Gagriela Firea de mazilire, pentru că şi ea a pierdut Primăria Capitalei

Gabriela Firea scapă de sancțiuni, chiar dacă a pierdut alegerile din București. Conducerea partidului consideră rezultatul din Capitală bun, iar Firea va fi răsplătită cu un loc în Senat, informează digi24.