Cutremur de proporții în PSD! Liderii partidului, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu, au discutat joi dimineață, cu primarii de sector din PSD. Este vorba de cei care au candidat și la alegerile locale de duminică dar și cu Gabriela Firea, candidatul partidului la Primăria Capitalei.

Firea a cerut, pe Facebook, reluarea alegerilor

Potrivit unor surse apropiate discuțiilot, nu s-a luat o decizie în privința unei solicitări de anulare a alegerilor pentru Primăria București. Acest lucru după ce Firea a acuzat fraude electorale și a cerut, pe Facebook, reluarea alegerilor.

„Noi, în acest moment, avem o cerere de renumărare la Biroul Electoral Sector 1 și, având în vedere imaginile, cerem anularea votului la Sectorul 1. Nu facem nimic pe București, discuția este doar pe Sectorul 1”, susțin sursele citate.

Care este strategia lui Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vrea să facă doar o plângere la Parchetul General, privind situația de la Biroul Electoral Sector 1.

Gabriela Firea dorea sprijinul partidului pentru o solicitare de anulare a întregului scrutin din București. Acest lucru după ce miercuri seară ea scria pe Facebook că alegerile trebuie repetate.

Doar primarul sectorului 1 mai cere anularea alegerilor

Doar primarul sectorului 1, apropiat al Gabrielei Firea, mai solicită acest lucru, joi dimineață.

„În cursul zilei de astăzi voi face sesizare la BEC. (…) Să cer anularea alegerilor la București. S-a viciat votul primarului general”, a declarat Tudorache.

După ședința de la sediul PSD din Kiseleff, unde Gabriela Firea ar fi încercat să obțină susținerea partidului pentru o eventuală solicitare de anulare a alegerilor din București, primarul general în funcție a evitat să răspundă dacă va solicita reluarea scrutinului.

„În București nu au fost alegeri libere și corecte și primarii aleși nu sunt legitimi”, s-a rezumat să spună Gabriela Firea.

„Este exclusă o solicitare făcută de PSD la BEC pentru anularea alegerilor din București”, mai susțîn surse din partid, potrivit digi24.ro.