Evenimentul Zilei > Social > S-a aflat! Atacul la jurnaliști sau profețiile politice? De ce a plecat Banciu de la B1
S-a aflat! Atacul la jurnaliști sau profețiile politice? De ce a plecat Banciu de la B1

S-a aflat! Atacul la jurnaliști sau profețiile politice? De ce a plecat Banciu de la B1

Înainte de plecarea lui Banciu de la B1 TV, acesta a avut două derapaje majore. Primul derapaj a vizat un partid politic şi al doilea la adresa unui fost coleg de breaslă.
Una dintre declaraţiile lui Radu Banciu a deranjat incredibil de tare după ce a făcut o „previziune” care le-a dat  fiori reci pe şira spinării celor din PSD.

Cu privire la alegerile locale, Radu Banciu a tăiat în carne vie

Jurnalistul a declarat în emisiunea sa că pierderea alegerilor locale îi duce pe membri PSD cu un pas mai aproape de dispariția lor, care se va produce cel mai probabil după alegerile parlamentare care vor avea loc în decembrie. În ceea ce îi privește pe cei de la USR, Baniciu susține că aceștia nu au nicio perspectivă, iar cei de la PNL sunt niște „mitocani”.
Şi ca să fie tacâmul complet, Radu Banciu a spus: Dar vreau să le transmit tolomacilor din PSD, alegătorilor lor în primul rând și doamnei Firea faptul că nu e o înfrângere. Au stat mai mult la conducerea României decât a stat Nicolae Ceaușescu. Să nu uităm! Deci de 30 de ani nu auzim decât povestea asta cu pensii, cu salarii, cu pufuleți și cu pufarin, dar construcții ioc!”.
Mesajul de final este şi mai sumbru:  Ei bine, iată că s-a încheiat istoria acestui partid, e pe cale să se încheie”, a afirmat jurnalistul.
Mai multe despre acest subiect puteţi citi aici: Profeție sumbră în politică: „PSD se va desființa la sfârșitul lui 2020!”

Al doilea derapaj al lui Radu Banciu se referă la colegii de breaslă

Radu Banciu l-a jignit pe un fost coleg, Sorin Mihailovici, spunând despre acesta, într-o intervenție în direct, că ar fi fost un „mediocru” care nu a realizat nimic de când este în presă.
Unul dintre regretele mele este că l-am cunoscut ca jurnalist pe Sorin Mihailovici. Nu mi-a lăsat o impresie bună nici mie, nici colegilor mei. Dar nu zic că ce face acum nu e de calitate”, şi continuă: „Asta ne demonstrează ce ne zicea nouă un profesor la facultate, anume că poți să fi prost cu meseria ta, dar la un moment dat să existe o cotitură a destinului care să întoarcă favorabil lucrurile. Poate că așa s-a întâmplat în cazul lui. Era un jurnalist mediocru, nu a demonstrat nimic. Nu e o jignire, asta cred eu. Nu fac pe ipocritul”, a concluzionat Radu Baniciu în emisiunea respectivă.

Nici Simona Halep n-a scăpat de atacurile lui Radu Banciu

Jurnalistul a jignit-o în termeni duri pe Simona Halep atacându-i iubitul, Toni Iuruc. Banciu spunea că numele lui rimează cu ciuruc și că sportiva ar fi trebuit să își găsească un iubit pe măsura ei.

„O văd pe Simona Halep la brațul lui Toni Iuruc… Ce ghinion am avut și aici! Ca neam mă refer. De ce nu a putut fata asta să fie iubita lui Gael Monfils? Ca este îndrăgostit până peste urechi de Elina Svitolina, mai nasoală ca Simona Halep”, a spus Radu Radu Banciu într-o emisiune.

Reamintim că jurnalistul Radu Banciu a plecat după 10 ani de emisiune de la BTV.

Radu Banciu: „Mă deranjezi degeaba, Petrișor Obae. Te pup”. „Astăzi nu o să apucăm să vorbim despre toți derbedeii care au ieșit prin țară la alegerile locale, dar îi luăm la mână toată săptămâna. Pe toți! Continuăm săptămâna aceasta și continuăm cât mai putem, până când vom ajunge și la alegerile parlamentare, anul acesta fiind ultimul! Vă spun: mă retrag definitiv din politică, am și bătut palma cu cineva”, a spus Radu Banciu foarte sec ccum ne-a obişnuit.

„Trebuie să plec la un moment dat. După zece ani, mă retrag și eu. Sper să o fac în glorie, pe cât posibil. Mi-am încheiat socotelile. Mă retrag definitiv din disputa politică”, a subliniat Radu Banciu cu provire la plecarea sa de la B1.