Evenimentul Zilei > Politica > Cutremur în PSD! Se taie în carne vie, după rezultatele alegerilor locale. Cine e pe „lista neagră”
Cutremur în PSD! Se taie în carne vie, după rezultatele alegerilor locale. Cine e pe „lista neagră”

Cutremur în PSD! Se taie în carne vie, după rezultatele alegerilor locale. Cine e pe „lista neagră”

Mișcări importante de trupe după rezultatele de la locale.

Rezultatele modeste înregistrate la alegerile locale a pus pe jar Partidul Social Democrat (PSD). Este o perioadă agitată, în care se desfac alianțe și prietenii și se urmărește îndepărtarea celor care au contribuit la acest eșec. Marcel Ciolacu, președintele interimar al formațiunii politice, vrea să se descotorosească de mai mulți lideri din teritoriu, pe care nu îi are la inimă.

Cap de listă este celebrul Marian Oprișan, președintele PSD Vrancea. Urmează Ioan Mang, șeful filialei de la Bihor și Ioan Darzu, șeful PSD Alba, conform Antena 3.

Per total, sunt vizați de remaniere președinții de organizații județene care au candidat și pentru o funcție de președinte al Consiliului Județean și au pierdut alegerile. Este un bun prilej acum pentru ca Ciolacu să scape de cei cu care nu se înțelegea. Nu sunt vizați toți învinșii de la alegerile locale, dacă ei nu se aflau printre „țintele” liderului PSD.

Conform sursei citate, la polul opus, al celor care au obținut un scor slab, dar nu sunt vizați de îndepărtare, se află Felix Stroe, președinte PSD Constanța, care a pierdut postul de la Consiliu Județean, sau Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș. Cei doi sunt apropiați a lui Ciolacu și nu și-ar dori schimbarea acestora din funcții.

PSD merge pe drumul bun?

După aflarea rezultatelor, Ciolacu a făcut o declarație bizară, spunând că partidul său merge pe drumul cel bun.

„Rezultatele arată că Partidul Social Democrat este pe drumul cel bun. PSD va continua să prezinte și să propună soluții și proiecte concrete pentru cetățenii României. România are nevoie de o alternativă la cee ce este acum. Democrația din România are nevoie de un partid de stânga puternic, cu viziune, modern și adaptat noilor cerințe din acest moment.

PSD a reușit într-un timp scurt, printr-un program de reconstrucție și de modernizare, de la un scor de 20 % la un scor de peste 30 %. În acest moment, Partidul Social Democrat are cel mai mare număr de consilii județene, respectiv 20 de consilii județene, și cel mai mare număr de primari aleși, aproximativ 1500 de primari. Rămânem cel mai mare partid din România.”

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.