Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News. E sfârșitul pentru Firea?! Cîțu: „Legea a fost încălcată”. Urmează dosar
Breaking News. E sfârșitul pentru Firea?! Cîțu: „Legea a fost încălcată”. Urmează dosar

Breaking News. E sfârșitul pentru Firea?! Cîțu: „Legea a fost încălcată”. Urmează dosar

Verificările făcute au scos la iveală nenumărate nereguli, spune ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, iar „legea a fost încălcată în toate aspectele investigate”.

Avertisment lansat, astăzi, de Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, în cadrul unui mesaj postat pe contul de Facebook. Inspecţia Economică din Ministerul Finanţelor a început un control la Primăria Municipiului Bucureşti în luna februarie, iar concluzia este că legea a fost încălcată în toate aspectele investigate, după cum precizează ministrul.

„Am promis! La începutul anului, în februarie, Inspecţia Economică din MFP a început un control la Primăria Municipiului Bucureşti. PMB a fost „ocolită” foarte mulţi ani de astfel de controale. Controlul a fost întrerupt pe perioada stării de urgenţă dar este definitivat acum. Voi prezenta mai multe detalii în cadrul declaraţiilor de presă pe care le fac săptămânal de la MFP. Până atunci vă pot spune că legea a fost încălcată în toate aspectele investigate de MFP”, a scris ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook.

După cum a anunțat Florin Cîțu, în prezent, Inspecţia Economică este în control la cinci companii municipale urmând ca verificările să vizeze toate companiile municipale. „V-am promis că voi elimina risipa şi furtul banului public din toate instituţiile publice. Aşa voi fac”, încheie Florin Cîţu.

Cât de mari sunt problemele financiare depistate la Primăria Generală?

Săptămâna trecută, după o întâlnire cu primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, şi cu premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor declara că situaţia financiară la Primăria Capitalei este una dificilă. Ulterior, Florin Cîţu a transmis că Primăria Capitalei avea în cont 10,8 milioane de lei la 30 septembrie 2020.

„La întâlnirea cu premierul Ludovic Orban şi primarul ales (al Capitalei, n.r.) Nicuşor Dan am prezentat şi câţi bani are PMB la 30 septembrie în cont. Sunteţi pregătiţi? 10,8 milioane de lei. De aceea am spus că sunt elegant când vorbesc de o situaţie dificilă şi am promis că mă voi implica pentru a rezolva problemele bucureştenilor”, a scris Cîţu joia trecută, pe pagina sa de Facebook.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: