Evenimentul Zilei > Actualitate > Primăria Capitalei se scufundă. Nicușor Dan anunță primele măsuri: „Să menținem corabia…”
Primăria Capitalei se scufundă. Nicușor Dan anunță primele măsuri: „Să menținem corabia…”

Primăria Capitalei se scufundă. Nicușor Dan anunță primele măsuri: „Să menținem corabia…”

Primăria Municipiului București a înregistrat datorii de 4 miliarde de lei care trebuie eșalonate, astfel încât să poată fi continuată activitatea.

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că datoria Municipalității se ridică la aproape 4 miliarde de lei, menţionând că primul lucru pe care va trebui să-l facă în momentul în care va prelua mandatul va fi să o reeșaloneze. În caz contrar, a spus Nicușor Dan, activitatea municipalității nu se va mai putea desfășura în bune condiții.

„Trebuie să începem cu finanţele. Exact ca într-o familie, trebuie să ştii pe ce te bazezi. Din păcate, la sfârşitul lui 2018, datoriile curente ale PMB erau de 3 miliarde de lei. Se pare că, primăria nu e transparentă în momentul acesta şi nu ştim exact cifrele, dar se pare că datoria curentă e undeva la 4 miliarde lei”, a explicat Nicușor Dan.

El a precizat că suma reprezintă bugetul Primăriei care ar fi trebuit cheltuit noua administrație pe parcursul unui mandate de patru ani.

„Altfel spus: în 4 ani s-au cheltuit banii pe 5 ani. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să vedem care e eşalonarea plăţilor, astfel încât să menţinem corabia la suprafaţă în lunile care urmează şi, pe de altă parte, să dăm drumul echipei de fonduri europene pentru ca în următorii ani să facem nişte investiţii considerabile: metrou de suprafaţă, reabilitarea liniei de tramvai”, a spus primarul ales al MunicipiuluI București.

Cu această ocazie, Nicuşor Dan a afirmat că Gabriela Firea, predecesoarea sa este o persoană conflictuală și de aceea nu a reușit să aibă o colaborare cu ea.

„A fost o relaţie complicată. În general, domnia sa este o persoană conflictuală, chiar dacă spune că vrea să se înţeleagă cu toată lumea”, a adăugat Nicuşor Dan.

În același context, premierul Ludovic Orban a afirmat că este o „glumă proastă” faptul că Gabriela Firea nu a putut realiza proiectele din cauza guvernului PNL, menţionând că 3 ani din mandatul acesteia au fost sub guvernarea PSD. Premierul a mai spus că Primăria Capitalei trebuie reorganizată deoarece aceasta funcționează într-o „bulibășeală generalizată”

„E ceva acolo, o bulibăşeală generalizată, se calcă pe bătături, derulează bugete, nu au o misiune, lucrurile trebuie clarificate”, a mai spus Orban.

News alert. Finanțele au decis ce se întâmplă cu datornicii. Toată lumea trebuie să afle

Mitică Dragomir atac devastator împotriva unui politician de top: „N-a fost deloc legal…”