Evenimentul Zilei > Actualitate > Firea nu poate trece peste înfrângere. Noi răbufniri la adresa rivalului Nicușor Dan
Firea nu poate trece peste înfrângere. Noi răbufniri la adresa rivalului Nicușor Dan

Firea nu poate trece peste înfrângere. Noi răbufniri la adresa rivalului Nicușor Dan

Primarul General în funcție, Gabriela Firea, îl acuză pe Nicușor Dan, învingătorul alegerilor pentru Primăria Municipiului București că „îi confiscă” munca de patru ani.

Gabriela Firea acuză o conspirație între Nicușor Dan și ministrul Fondurilor Europene, Ioan Boloș, menită să ducă la amânarea semnării contractului de finanțare pe fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București.

Într-o postare pe Facebook, Firea susține că împreună cu echipa sa a elaborat documentațiile pentru obținerea finanțării, însă munca sa a fost confiscate de Nicușor Dan, primarul ales.

„Azi, Dl. Plicușor a anunțat că «va atrage» el fonduri europene pentru termoficare! Fonduri pentru care atât eu, cât si echipa mea, ne-am zbătut patru ani și am îndeplinit toate condițiile impuse, inclusiv cele mai dificile și de durată: Strategie energetică a Capitalei și Studiul de fezabilitate. Numai că, de câteva luni, totul este blocat la Ministerul fondurilor europene. Puteam semna demult contractul de finanțare. Dar Dl Ministru PNL Boloș l-a dosit, ca să-l semneze noul primar, pe munca fostului primar”, a scris Gabriela Firea în postarea de pe Facebook.

Ea a spus că Nicușor Dan a mințit în campanie când a afirmat că are soluții pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă bucureștenii, și că acest lucru se va vedea în curând.

„Că a mințit în campanie că va rezolva totul rapid, pentru că «știe», «poate» și «îl ajută guvernul» începe să fie din ce în ce mai evident. Avariile le-a pus pe seama mea și a echipei mele. Acum anunță că va avea și el avarii, «chiar sute». Și că nu are soluții imediate pentru livrarea fără întreruperi a apei calde. În campanie a jurat că de pe 28 septembrie, totul va merge «uns»”, a scris Gabriela Firea în postarea sa de pe Facebook.

În acest context, ea l-a acuzat pe Nicușor Dan că i-a furat munca și că își arogă merite la care nu are dreptul.

„Dar… să confiști munca predecesorului, să te împăunezi că e meritul tău și să-ți arogi ceva pentru care nu ai muncit o clipă, depășește orice imaginație! Tupeu de «frate de interlop»!”, a scris Gabriela Firea.

Ea și-a încheiat postarea transmițându-i lui Nicușor Dan să-I fie rușine pentru ceea ce face:

Să vă fie rușine! Veți primi exact ce meritați! Aveți zero respect pentru români! Totul este pentru voi, carierele voastre și îmbuibații din jurul vostru! Puneți mâna și munciți! Și apoi să vă lăudați! Cu rezultatele muncii voastre, nu a altora! Furt pe față! Ce ne mai mirăm? Ați furat voi alegerile…darăminte niște contracte pe fonduri europene…”

Medicii se pregătesc de ce-i mai rău: „Suntem la pragul între viaţă şi moarte”

Un important politician sare în apărarea lui Piedone. Ce spune despre contestatarii acestuia