Evenimentul Zilei > Politica > Firea e foc și pară. Acuzații grave de sabotaj la adresa Guvernului Orban
Firea e foc și pară. Acuzații grave de sabotaj la adresa Guvernului Orban

Firea e foc și pară. Acuzații grave de sabotaj la adresa Guvernului Orban

După ce a pierdut alegerile locale, Gabriela Firea, primarul general în funcție Capitalei, lansează un val de acuzații grave la adresa Guvernului.

Primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut luni că în „toată perioada de campanie şi precampanie s-a oprit intenţionat apa caldă de către Guvern”, pentru ca populaţia să fie „ostilă” faţă de ea, şi a adăugat că „acum se găsesc bani”, iar ”premierul recunoaşte că problemele mari nu pot fi rezolvate”.

„Eu îmi doresc să aibă un mandat de succes (Nicuşor Dan – n.r.), pentru că succesul unui primar înseamnă reuşită şi realizări pentru cetăţeni. Sub nicio formă nu sunt un om cinic, precum cei de la USR PLUS sau PNL, care şi-au dorit răul bucureştenilor, doar ca să plec eu de la Primărie. Chiar aseară, premierul a recunoscut – gura păcătosului adevăr grăieşte – faptul că în Bucureşti nu se pot rezolva problemele mari, problemele care au fost lăsate de izbelişte 30 de ani, decât printr-o colaborare strânsă între Primărie şi Guvern. (…) Mă bucur că domnul Orban îmi dă în sfârşit dreptate, adevărul iese uşor uşor la lumină”, a declarat Gabriela Firea la sediul central al PSD.

Ea a mai susţinut în context că „Guvernul a chinuit intenţionat cetăţenii pentru a fi scoasă din Primăria Capitalei”.

„Toată perioada de campanie şi precampanie s-a oprit intenţionat apa caldă de către Guvern, furnizând cu picătura prin CET-uri, ca să fie ostilă faţă de mine populaţia, deşi agentul termic este produs de către CET-uri, care aparţin de Guvern. Şi da, gropile de gunoi sunt avizate de către Ministerul Mediului, deci de către Guvern, şi da, traficul nu poate fi rezolvat decât prin investiţii la centura ocolitoare a Capitalei. Iată că acum se găsesc şi bani. Pe noi nu ne-au lăsat să ne împrumutăm nici măcar de la bănci private. (…) Văd că acum totul se poate. Văd şi cetăţenii că de fapt au fost chinuiţi un an de zile de către Guvernul PNL pentru a fi scoasă eu din Primărie. Măcar dacă s-a întâmplat aşa, să curgă lapte şi miere în Bucureşti în perioada următoare, eu mi-aş dori, pentru că vreau să le fie bine bucureştenilor”, a adăugat Firea.

Întrebată dacă susţine amânarea alegerilor parlamentare pentru anul viitor, aceasta a spus: „În funcţie de contextul epidemiologic. Ni se spune mereu că sănătatea e cea mai importantă şi da, pentru noi sănătatea chiar a fost şi este cea mai importantă”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.