Evenimentul Zilei > Economie > Cîțu a anunțat un mare câștig pentru bugetul de stat. Vorbim de zeci de miliarde de lei
Cîțu a anunțat un mare câștig pentru bugetul de stat. Vorbim de zeci de miliarde de lei

Cîțu a anunțat un mare câștig pentru bugetul de stat. Vorbim de zeci de miliarde de lei

Florin Cîțu, ministrul Economiei, a găsit o metodă prin care bugetul va înregistra o creștere substanțială anul viitor.

Implemetarea facturii electronice va aduce la buget 20 de miliarde de lei în plus anul viitor, a spus Florin Cîțu, miercuri, într-o conferinţă de presă, menţionând că acesta este un obiectiv ambiţios.

„Pentru primele luni ale lui 2020 veniturile fiscale pe care le colectează ANAF, venitul declarat al companiilor a fost mai mare cu 2,8% faţă de primele opt luni ale lui 2019. Asta înseamnă: companiile declară venituri mai mari şi le plătesc faţă de anul trecut, ceea ce este un lucru îmbucurător.(…)

Aş vrea să accentuez această informaţie: veniturile declarate de către companii la ANAF sunt mai mari cu 2,8% faţă de anul trecut, iar veniturile în luna august sunt mai mari decât în august 2019. Este clar că suntem pe drumul cel bun, că am luat măsuri bune în economie şi companiile au încredere în acest guvern. Sunt 14,4 miliarde de lei rămaşi în economie”, a spus Florin Cîţu.

ANAF trebuie să se digitalizeze

Oficialul a mai afirmat că rezultatul la ANAF nu se putea întâmpla fără procedura de digitalizare a instituţiei.

„Pentru anul viitor îmi menţin obiectivul de a creşte veniturile la buget, iar după ce facem conectarea caselor de marcat până la finalul acestui an, implementarea facturii electronice va aduce la buget 20 de miliarde de lei în plus anul viitor. Este un obiectiv ambiţios, dar sigur ne vom ţine şi de acesta”, declarat Florin Cîţu.

Încă există probleme în anumite sectoare din economie

De asemenea, el a precizat că termenul pentru amânarea plăţii taxelor nu va fi prelungit după 25 octombrie.

„Nu. Pe 25 octombrie trebuie să avem o imagine clară a sănătăţii economiei. Bineînţeles că sunt sectoare în economie unde există probleme. Ne vom uita de la un sector la altul şi vedem cu ce soluţii putem să venim în ajutorul acestor sectoare, dar este important pentru noi ca la 25 octombrie să avem o imagine clară a ceea ce se întâmplă în economie.

De aceea nu vom prelungi aceste facilităţi. După aceea vom discuta în funcţie de situaţii şi pe sectoare. Pentru că unele sectoare o duc foarte bine, altele au probleme şi vom vedea cu ce măsuri vom veni”, a mai declarat Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: