ANAF vine și cu vești bune. Sunt vizați toți contribuabilii

ANAF vine și cu vești bune. Sunt vizați toți contribuabilii Sursa: Arhiva EVZ

Contribuabilii se vor putea programa online, printr-un nou serviciu electronic oferit de ANAF, pentru a se întâlni cu un inspector fiscal, dar și în vederea utilizării spațiului virtual privat. În baza unei programări, contribuabilii vor fi primiți în funcție de domeniile selectate.

Programările pentru întâlnirea contribuabililor cu inspectorii fiscali şi pentru identificarea vizuală online, în vederea aprobării înregistrării în spațiul privat virtual, se pot face pe site-ul ANAF. În funcție de problemele fiscale pe care le au contribuabilii, în baza programării, vor fi primiți de funcționarii fiscali. Serviciul de programare online este pus la dispoziția contribuabililor pentru aspecte ce nu necesită timp îndelungat de soluționare.

Facilitatea este asigurată în paralel cu beneficiile utilizării spațiul virtual privat, aflat la dispoziția contribuabililor în regim de permanență. Sunt evitate astfel cozile la ghișee și timpul pierdut în sediile administrațiilor financiare - spun lucrătorii fiscali sălăjeni, potrivit RRA.

„Economisiţi timp. Este un serviciu gratuit, este un serviciu pus la dispoziție 24 din 24 de ore, plus comunicarea și primirea pe acest spațiu privat virtual are aceeași putere juridică ca și cum ați veni către ANAF sau ați transmite-o pe alte canale -  poștă și celelalte mijloace de comunicare. Accesul contribuabililor la întâlnirea cu inspectorul fiscal, în baza programării, va fi permis numai după ce s-a efectuat operațiunea de termometrizare și doar dacă aceștia poartă mască de protecție.

Ne puteți urmări și pe Google News

În situația în care contribuabilii nu îndeplinesc aceste condiții vor fi informați că întâlnirea este anulată și că este necesară reprogramarea acesteia. Pentru primirea contribuabililor în incinta unităților fiscale sunt amenajate încăperi dedicate, de regulă în apropierea punctelor de acces în sediile, astfel încât să se limiteze pe cât posibil contactul dintre vizitatori și personalul ANAF”, au explicat inspectorii fiscali.