Florin Cîțu, anunţ foarte important! „Întoarcerea la un nivel minim de impozitare...”

Florin Cîțu, anunţ foarte important! „Întoarcerea la un nivel minim de impozitare...”

Florin Cîțu a afirmat în cadrul Consiliului Afacerilor Economice şi Financiare, că România nu susține trecerea de la unanimitate la majoritate calificată în ceea ce priveşte modalitatea de adoptare la nivel UE a unor decizii în domeniul impozitării,

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu a afirmat sâmbătă, în cadrul Consiliului Afacerilor Economice şi Financiare, că România nu susține trecerea de la unanimitate la majoritate calificată în ceea ce priveşte modalitatea de adoptare la nivel UE a unor decizii în domeniul impozitării.

România nu susţine trecerea de la unanimitate la majoritate calificată în ceea ce priveşte modalitatea de adoptare la nivel UE a unor decizii în domeniul impozitării, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, în cadrul Consiliului Afacerilor Economice şi Financiare.

Florin Cîțu a amintit că politică de impozitare reprezintă un element al suveranității și o pârghie esențială în stabilirea politicilor naționale, în contextul în care miniștrii de Finanțe din UE au dezbătut necesitatea reformării sistemului fiscal, în vederea unei impozitări echitabile și eficiente.

Ne puteți urmări și pe Google News

La reuniune, alături de ceilalți miniștri de finanțe europeni, Florin Cîțu a participat prin videoconferință. În cadrul discuţiile privind introducerea unui nivel minim de impozitare, oficialul român a amintit că această chestiune reprezintă un aspect problematic pentru România.

„Susţinem finanţarea bugetului UE pe baza principiilor echităţii, eficienţei, transparenţei şi simplităţii. Referitor la noile resurse proprii care urmează să fie propuse de Comisia Europeană, suntem deschişi discuţiilor, dar trebuie mai întâi să vedem propunerile concrete şi impactul financiar asupra bugetului naţional”, a declarat Florin Cîțu.

În cadrul reuniunii, ministrul Finanțelor Publice a menționat faptul că utilizarea impozitării ca sprijin în tranziţia către economia verde trebuie să ia în considerare specificităţile economice ale fiecărui stat membru, mai ales în cazul statelor aflate în proces de recuperare a decalajelor.

În cadrul reuniunii informale a miniştrilor de Finanţe din UE, miniștrii au discutat subiecte precum implementarea planurilor de redresare a economiei la nivelul Uniunii Europene, sistemul de resurse proprii ale bugetului european, modalităţi de asigurare a unui sistem de impozitare echitabil şi eficient şi adaptarea pieţelor financiare la era digitală, informează Agerpres.