Cât de mică este o pensie în România anului 2020? Pensionarii rezistă cu pensii mizere

Cât de mică este o pensie în România anului 2020? Pensionarii rezistă cu pensii mizere

Conform ultimelor date centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), poate fi trasă o singură concluzie: vai de pensiile şi pensionarii din România.

Vă vine să credeţi sau nu, dar în România anului 2020 încă mai există pensii de 159 lei sau chiar mai mici.

În aceste condiţii, a fi pensionar în ţara noastră reprezintă mai întâi de toate o misiune de supravieţuire având în vedere cât costă traiul în România.

Conform ultimei numărători efectuate de Casa Naţională de Pensii Publice, în ţara noastră sunt luaţi în evidenţă 946.320; statistica vizează luna septembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pensionarii agricultori, cei mai oropsiţi

Astfel, din numărul total al beneficiarilor indemnizaţiei sociale pentru pensionari calculat de CNPP, 797.585 erau pensionari din sistemul public.

Totalul beneficiarilor de indemnizaţie socială înregistraţi în septembrie este completat de cei 148.735 pensionari din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

Dacă pensionarii din sistemul public se „bucură” de o valoare medie a indemnizaţie de 298 de lei, ceilalţi sunt şi mai puţin „norocoşi” şi au pensie şi mai mică.

Judeţele fruntaşe la pensii

„Cele mai mari valori (n.r. – pensia din sistemul public) au fost înregistrate în judeţele Cluj - 349 lei, Bistriţa-Năsăud - 342 lei şi Hunedoara - 336 lei.

Cei mai mulţi beneficiari ai acestei indemnizaţii erau în Bucureşti - 35.091 şi în judeţele Suceava - 32.154 pensionari, Iaşi - 28.518 şi Dolj - 27.801”, arată sursa citată.

159 lei, pensia unui fost agricultor

Revenind la pensionarii agricultori, Casa de Pensii anunţă că indemnizaţia socială medie suportată de la bugetul de stat a fost de 159 de lei.

Valoarea cea mai mare – bizar denumită „cea mai mare” de CNPP – a fost înregistrată în Bucureşti (n.r. - între 198 lei şi 244 lei) şi în judeţele Ilfov (n.r. - 258 lei) şi Gorj (n.r. - 234 lei).

„Numărul cel mai mare de beneficiari se înregistra în judeţele Iaşi - 10.077 persoane, Dolj - 9.746 persoane şi Botoşani - 9.346 persoane”, a mai transmis sursa citată conform comunicatului remis Agerpres.

Mesaj pentru directorii caselor de pensii

Altfel, amintim că ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat marţi că intenţionează să ia măsuri cu privire la conducerea anumitor case de pensii.

Sunt vizaţi directorii care au restanţe cu privire la plata pensiilor, în condiţiile în care au trecut 8 luni de când Violeta Alexandru a solicitat rezolvarea problemelor.