Evenimentul Zilei > Politica > Imagini virale. Consilieri locali, transportați în portbagaj. Nu au vrut să nu se ude la picioare VIDEO
Imagini virale. Consilieri locali, transportați în portbagaj. Nu au vrut să nu se ude la picioare VIDEO

Imagini virale. Consilieri locali, transportați în portbagaj. Nu au vrut să nu se ude la picioare VIDEO

Consilierii locali din Craiova au fost puși în fața unei situații fără precedent. Stadionul unde susținuseră ședința de Consiliu a fost inundat. Eroul care i-a salvat pe politicieni a fost un liberal, care i-a transportat în portbagaj până la propriile mașini - nu cumva să se ude la picioare camarazii de guvernare.

Consilierii locali din Craiova au fost luați prin surprindere, după ședința de pe 27 mai, de parcarea inundată a stadionului unde a fost susținută ședința. Eroul care i-a ajutat pe consilieri să nu se ude la picioare a fost chiar unul dintre colegi, care s-a oferit să-i transporte până la mașini în portbagajul autoturismului propriu.

Consilierii locali din Craiova s-au întâlnit, pe 27 mai, în cadrul unei ședințe ordinare organizate în sala de conferință a stadionului „Ion Oblemenco“, acesta fiind locul potrivit în care se puteau asigura de respectarea normelor impuse pe fondul stopării răspândirii noului coronavirus.

Situație fără precedent. Consilierii riscau să se ude la picioare

După ședință, consilierii USR-PLUS și PNL au fost puși în fața unei situații fără precedent. Politicienii care tocmai criticaseră salariile împăiate ale șefilor societăților comerciale aflate sub autoritatea Primăriei, printre care se numără și Campania de Apă, s-au trezit cu parcarea stadionului inundată.

O ploaie torențială, despre care presa scrie că a durat câteva ore în orașul Craiova, a inundat mai multe străzi, iar șoferii ghinioniști au trebuit să aștepte intervenția autorităților pentru a-și recupera mașinile. Norocoși nu par să fi fost nici consilierii locali ai orașului. Pentru că la autoturismele nu erau neapărat aproape de ieșirea din stadion, liberalii și useriștii au fost puși în fața unei dileme – cum să se deplaseze la mașini fără a se uda la picioare?

„Să trimită bărcile cei de la Compania de Apă“, s-au exprimat, într-o notă de amuzament, o parte dintre consilieri.

Un liberal i-a transportat pe consilieri în portbagaj

Eroul s-a dovedit a fi chiar unul dintre colegii consilierilor, liberalul Marian Vasile, care a riscat să se lase udat de ploaie pentru a-i transporta pe camarazi la propriile autoturisme. „Nu am mai aşteptat după Companie, m-am oferit să-i ajut pe colegi“, a spus, amuzat, Marian Vasile.

Puși în fața acestei situații, consilierii și-au lăsat orgoliile la o parte. Liberalul Marian Vasile i-a pus în portbagaj pe colegii săi de coaliție și i-a transportat, pe rând, la mașini. Cu chiu, cu vai, atenți să nu-i ude stropii de ploaie, consilierii au reușit să ajungă la autoturismele proprii și să se deplaseze spre următoarea destinație.

„În mod normal, nu ar fi trebuit să ne trezim cu parcarea de la stadion inundată, dar ce să spun… Asta apropo de salariile mari pe care le au cei care conduc societăţile primăriei“, a mai comentat consilierul liberal, potrivit gds.ro.

Reamintim că jumătate din țară rămâne, sub cod portocaliu de ploi, până vineri seară, 28 mai.