Evenimentul Zilei > Politica > Clotide Armand se ceartă cu viceprimarii în ședința consiliului local. A respins un proiect pentru digitalizarea parcărilor
Clotide Armand se ceartă cu viceprimarii în ședința consiliului local. A respins un proiect pentru digitalizarea parcărilor

Clotide Armand se ceartă cu viceprimarii în ședința consiliului local. A respins un proiect pentru digitalizarea parcărilor

Consiliul Local Sector 1 a respins în ultimul moment un proiect de digitalizare a atribuirii parcărilor publice de reședință.

Consiliul Local Sector 1 respinge un proiect de digitalizare a atribuirii locurilor de parcare.

Chiar în ședința de joi, 28 ianuarie 2021, Consiliul Local al Sectorului 1 a respins un proiect important.

Proiectul viza regulamentul privind digitalizarea atribuirii parcărilor publice de reşedinţă.

S-au înregistrat zece voturi „pentru”, 15 abţineri şi un vot „împotrivă”.

Viceprimarul Ramona Porumb explică de ce a fost refuzat proiectul privind digitalizarea parcărilor.

De ce a respins Consiliul Local Sector 1 un proiect de digitalizare?

„Procesul de digitalizare este clar susţinut, vorbim de paşii pe care trebuie să-i faci până acolo. Nu că nu susţinem digitalizarea, ideea e foarte bună, susţinută în totalitate. Dar se bazează pe un regulament căruia îi lipseşte o procedură foarte clară de aplicare”, a spus aceasta.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, i-a atras atenţia viceprimarului că a avut două luni să depună amendamente.

„De ce nu aţi depus amendament şi aşteptaţi un minut înainte de vot să vă spuneţi părerea? (…) Noi am ţinut cont de absolut fiecare părere”, a spus Clotilde Armand.

Ramona Porumb a susţinut că un grup de lucru ar remedia situaţia mai bine decât „peticindu-l” cu amendamente în Consiliu Local.

„Oricâte amendamente ai aplica pe el, procedura este incompletă. O luăm bucată cu bucată şi o să vedeţi că stăm aici o zi întreagă. Ca să-l aducem la o formă care trebuie.

Lipsesc foarte multe lucruri şi, cu siguranţă, aceste lucruri, printr-un grup de lucru, le putem rezolva mult mai bine decât peticindu-l cu nişte amendamente în Consiliul Local”, a mai afirmat ea.

„Sunteţi viceprimar de două luni. Aţi avut două luni, zi de zi, să faceţi acest lucru, să veniţi să spuneţi. De ce nu v-aţi implicat?

De ce acum, înainte de vot, vă treziţi că nu vă place? Îmi menţin punctul de vedere, este o bătaie de joc faţă de toţi cetăţenii. Ei vor transparentizare, digitalizare şi dispariţia corupţiei până la urmă”, a replicat Clotilde Armand, conform Agerpres.

Clotide Armand acuză PNL de blat cu PSD 

Astăzi, grupul PNL și-a bătut joc de fiecare proiect care ar fi făcut comunitatea mai prosperă: regulamentul de digitalizare pentru parcări, reorganizarea de la Poliția Locală prin care eliminam corupția endemică de acolo, reorganizarea Administrației Domeniului Public și proiectul burselor pentru elevi.

Știți de ce au făcut asta? Am să vă spun. Pentru că ei doresc ca Administrația Domeniului Public să le revină și să nu intre în primărie, să fie instituție de sine stătătoare. Să nu reorganizăm. Să plantăm din nou garduri de milioane de Euro și nu copaci.

Le spun doar să lase aceste orgolii la o parte, să lase înțelegerile cu PSD la o parte și să fie partenerii onești ai cetățenilor care i-au votat. Să vină la muncă și să-și îndeplinească atribuțiile. Este regretabil și total iresponsabil acest mod de a face politică pentru partid și nu pentru comunitate. Este rușinos pentru că un asemenea partid are în rândurile lui unii fripturiști de ocazie și nu niște lideri adevărați.

USL trăiește la Sectorul 1″, a postat Clotilde Armand pe pagina ei de Facebook.

PNL se apără

Replica PNL nu s-a lăsat aşteptată şi a venit tot printr-o postare făcută de Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1, care a acuzat-o pe Clotilde Armand că a venit în şedinţă cu propuneri făcute pe ultima sută de metri.

„Astăzi este intr-adevăr o zi tristă la sectorul 1 și pentru cetățenii sectorului 1. Ședința maraton de la Primaria Sectorului 1 a expus câteva lucruri și suntem datori sa vi le explicam.

“Păcatul” nostru este, iată, ca nu suntem de acord cu toate propunerile venite – adesea pe ultima suta de metri – de la cei pe care ii considerăm parteneri – nu “șefi”. Nu putem negocia principii. Nimeni nu deține adevarul absolut; cel puțin nu intr-o democrație. Și nu (mai) suntem intr-o dictatura – slava Cerului! Am avut și vom avea mereu o abordare constructiva, bazată pe respect reciproc și profesionalism, cu soluții pentru binele românilor.

Stimați colegi de guvernare locală, Partidul Național Liberal a demonstrat ca știe sa facă echipa, in campanie, la alegeri și după alegeri. Este de bun simt sa ne respectam reciproc, sa dialogam pentru a găsi cele mai bune soluții și sa ii reprezentam cu cinste pe cei care ne-au dat votul și încrederea.

Sectorul 1 are nevoie de lideri, nu de șefi. Timpul trece. Faptele rămân”, a postat Burduja pe Facebook, ca răspuns la acuzaţiile lui Clotilde Armand.