70 de ani de la proclamarea Statului Israel. Horoscop
Editura Evenimentul si Capital

70 de ani de la proclamarea Statului Israel. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9649 Vizualizari

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți mă întrebați ce este cu ”scandalul” ambasadei României din Ierusalim. Ca de obicei, am spus mai de mult, mai mult și mai bine - încă din 8 decembrie, anul trecut. Iată: http://evz.ro/horoscop-declaratia-lui-benjamin.html. Consider că România a luat o decizie corectă. Faptul că orice, repet orice, este prilej de răfuială politică între găștile de pe malul Dâmboviței este reprobabil și condamnabil.

Horoscop Pe 14 mai s-au născut: Daniel Fahrenheit, Patrick Bruel, Claude Dornier, George Lucas, Cate Blanchett, Iuliu Baratki, Bonifaciu Florescu, Ernst Juvara.

Horoscop Pe 14 mai, sunt Sfinţii Isidor şi Terapont. Asta în calendarul ieftin creștin-ortodox pe care am dat zece lei. În „Vieţile Sfinţilor” pe care am dat 75 lei, mai sunt pomeniţi, în plus, tot pe 14 mai, Sfinţii Alexandru cel din Conducheli, Alexandru, Varvar şi Acolut. Leontie patriarhul Ierusalimului, Marcu Criteanul şi Ioan Bulgarul. Cea mai veche industrie din lume: mai dai un ban, mai iese un sfânt! Sau, o minune... Nimic în ”Kalendarul” străvechi.

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți mă întrebați ce este cu ”scandalul” ambasadei României din Ierusalim. Ca de obicei, am spus mai de mult, mai mult și mai bine - încă din 8 decembrie, anul trecut. Iată: https://evz.ro/horoscop-declaratia-lui-benjamin.html. Consider că România a luat o decizie corectă. Faptul că orice, repet orice, este prilej de răfuială politică între găștile de pe malul Dâmboviței este reprobabil și condamnabil. România are interesele ei, suverane și continue, indiferent de regimul politic și de conducătorii efemeri.

Horoscop România se află în tabăra greșita, care va pierde războiul și va fi nevoită, ca de atâtea ori, a devenit o politică națională, să ”întoarcă armele”. Este bine să aibă pe cineva care îi datorează o favoare, cineva care a câștigat toate războaiele, chiar dacă se părea că le-a pierdut. Evreii câștigă întotdeauna, pe termen lung, sunt doar ”poporul ales”! Unde sunt romanii, cei care au dărâmat Templul și i-au alungat pe evrei în toată lumea? Praf și cenușă! Dar, iată, ca pasărea Phoenix, Israel are din nou stat. Puternic și bine înarmat și Templul a fost reconstruit! Ca prin minune, ca prin magie!

Horoscop Da, poate că și prin puterea spiritului. Rabinul Șef Ovadya Yosef îmi povestea, demult, că în noiembrie 1947, când s-a hotărât la ONU reconstituirea statului Israel, 318 rabini s-au rugat zi și noapte, fără mâncare și nici măcar o picătură de apă pentru binele evreilor și reconstituirea Templului, a statului Israel.

Aceast număr, 318 are rezonanțe ce depășesc o simplă coincidență. Și nu este vorba de numerologie, de această scamatorie de circ, o făcea și Iosefini la Circul Mare. Altceva... ceva ce trebuie să rămână taină.

Horoscop Am fost de trei ori în Israel. Nu-i mai spuneți Țara Sfântă! Din punct de vedere creștin, sunt doar niște Locuri Sfinte ce amintesc de Iisus și atât. Țara Sfântă este Cetatea Domnului, Împărăția promisă de Iisus, care se pare că nu poate fi găsită pe meleagurile pământești. O văd uneori, cu coada ochiului, dovadă că mulți ani de pustnicie și de rugăciune atonită ascut vederea.

Horoscop Prima dată am ajuns în Israel din Iordania, peste Iordan și cu o baie de jumătate de zi în Marea Moartă, apoi am stat mai mult, câteva săptămâni. Am prieteni buni acolo, mi s-au publicat articole in ”Revista mea” care apare la Tel Aviv în limba română. Eram ascultat cu atenție și respect. Veneam din Iran, din Orient și experiența mea de acolo era neprețuită pentru ei. Și acum mai țin legătura cu cei trei fii ai lui Isaac Yaffe, sunt ofițeri în Haganah, și-ar da viața pentru Israel. Tare aș dori să aud și aceiași profesiune de credință din partea prietenilor mei români, care sunt sub arme!

Țin minte că Rabinul Șef Ovadya, care, în anul 2000 mi-a făcut un cadou imens de ziua mea, o traducere în franceză a celei mai vechi lucrări de astrologie iudee, ei bine, la despărțire mi-a spus: ”Dragă Rado, le știi pe toate, ai ”baraka”, te tragi din boieri, ai o conversație plăcută, ești prieten cu regi și regine, ai însă un singur defect: nu ești evreu!

Astăzi, 14 mai 2018, se împlinesc fix 70 de ani de la declararea Statului Evreu. La Mulți Ani! Viață lungă și prosperă, vorba vulcanienilor din Star Trek. Pe undeva, prin bibliotecă, am o carte de referință, nec plus ultra, ”Ô, Jerusalem” o carte în două volume, scrisă de Dominique Lapierre și Larry Collins, în anul 1975. Istoria edificării statului modern Israel. Sau o să revăd ”Exodus” un film-cult jucat de toți evreii care contau, de la Hollywood, în anul 1960.

Dar nu înainte de a vă aminti Psalmul 137, cântecul copiilor Isarelului exilați:

Dacă vreodată te uit, o, Ierusalim,

Să mi se usuce mâna dreaptă!

Limba să mi se lipească de cerul gurii,

Dacă pierd amintirea ta,

Dacă nu pun Ierusalimul

Pe cea mai înaltă culme a bucuriei mele!

Tare aș fi dorit ca românii să aibă calitățile, atributele bune ale evreilor! Dar nu se poate să le ai pe toate. Țară mai frumosă ca România nu am văzut pe cinci continente, se compară deșerturile evreiești cu țara noastră? Dar iată că evreii au făcut din deșert, grădină. Am văzut în Neguev. Măcar să fi avut un președinte ca prim ministru lor, Bibi Netanyahu, că al nostru are remote controlul la Berlin, nu este cu mintea la el. Deranjul de sâmbătă s-ar putea să-l coste cel de al doilea mandat. Herr Johannis, sunteți profesor de fizică, poate nu le aveți cu istoria, așa că vă informez că WW2 a fost câștigat de americani, nu de coetnicii domniei voastre. Că au pus de al patrulea Reich, se poate, că s-au musulmanizat, iarăși se poate, dar americanii nu fac parade militare cu armele lor cele noi, ei le folosesc. Ei întâi trag, după aceea întreabă...

Așa că salutare taică și noroc, vorba lui Tomazian, hai să ne îndreptăm în ordine și disciplină către ziua de mâine, doar este o altă zi!

٭ ٭ ٭

horoscop

BERBEC Este în afara regulilor obişnuite soluţia care îţi trebuie. La vremuri grele trebuie o soluţie de criză. Astăzi trebuie să eviţi orice promisiune, sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung. Amână cu distincţie şi cu imperială bunăvoinţă orice îţi pare legat de domeniul banilor sau al poziţiei profesionale. Reflexele tale sunt bune astăzi. Totuşi, mare atenţie la posibilele accidente prin fier şi foc, mici tăieturi sau arsuri casnice.

horoscop

TAUR Ceva se întamplă în anturajul tău. O intriga, un complot, ceva – șoapte în amurg şi întâlniri de cărvunari pe inserate. Este momentul sa pregăteşti contramasurile! Dacă nu cumva complotiştii se sfătuiesc în secret ce cadou sa-ţi ia de ziua ta de naştere... dar dacă nu este aşa! Astăzi nu scoate niciun ban din buzunar. Cheltuielile facute astăzi poti sa le treci direct la pagube. Poti sa te expui in public. Fii, insa, extrem de scurt. O singura fraza este de ajuns si evita decupajul din context.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate