Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscop Declarația lui Benjamin Netanyahu, primul ministru al statului Israel. Povestea lui Kharim Khan-e-Zand, fierarul care a ajuns rege
Horoscop   Declarația lui Benjamin Netanyahu, primul ministru al statului Israel. Povestea lui Kharim Khan-e-Zand, fierarul care a ajuns rege

Horoscop Declarația lui Benjamin Netanyahu, primul ministru al statului Israel. Povestea lui Kharim Khan-e-Zand, fierarul care a ajuns rege

Horoscop În ultimul timp, pe tabla de șah a Orientului Mijlociu și Apropiat, Iranul a mutat pionii lui, cu îndemânare și inteligență, în Siria, Irak și Yemen. Amenință cu exportul revoluției islamice șiite țările Golfului și Arabia Saudită. MBS, Mohammad bin Salman, tânărul conducător de facto al regatului lui Saud, are o minte brici, speculativă și combinatorie.

 

Horoscop  Pe 8 decembrie s-au născut Horaţiu, Jean Sibelius, Sammy Davis Jr., Maximilian Schell, David Carradine, Jim Morrison, Kim Basinger,  Hortensia Papadat-Bengescu, Constantin I. Moisil, Elena Drăgulinescu-Stinghe, Ioanel Sinescu, Constantin Foamete, Ştefan Hruşcă.

 

Astăzi, în calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii Patapie, Sofronie din Cipru, Tihic, Cezar şi Onisifor. Nimic în "kalendar", dacii se mai şi odihneau, era frig și ceața. Ca și acum.

 

Horoscop   Declarația președintelui SUA, Donald Trump, prin care recunoște Ierusalimul drept capitală a statului evreu este o restituire istorică, este dreaptă, corectă și plăcută Domnului. Am vorbit și la telefon dar este bine ca sfatul meu să rămână public. Știu că România este infiltrată de interesele musulmanilor, a turcilor în special. Doar sunt vecin cu Erdogan, peste munte, are un palat de rezervă, de refugiu. România trebuie să recunoască Ierusalimul drept capitala statului Israel și să-și mute ambasada la Ierusalim! Nu imediat, dar nu mai târziu de o săptămână de când marele licurici, Statele Unite, își va muta ambasada. Dacă nu știți, citiți protocoalele diplomatice, așa se face. Nu mai inventați diplomația, după ureche, este scrisă, citiți-o!

 

Horoscop  M-am enervat citind presa anarhistă isterică de stânga, majoritatea cumpărată de musulmani, cea străină, cea din România este copiată după ea, care nu numai că habar nu are pe ce lume este, dar habar nu are de istorie. Sau se face că nu o știe. Dreptul Israelului? Este scris în milioane de exemplare. Luați Biblia, Vechiul Testament și citiți la Regi! Ei, unde au domnit, în Patagonia? Nu… în Ierusalim! Iar bunul Iisus unde a intrat în Duminica Floriilor? Nu cumva în Ierusalim? Haideți că iarăși trebuie să iau Tylenol, bine că mi-au trimis rudele din Canada o cantitate impresionantă. Dar că să vedți cum arată un om politic adevărat vă rog să vă uitați la: https://israelvideoupdates.com/pm-netanyahus-perfect-response-to-trumps-bold-and-courageous-decision/?omhide=true   Nu am avut timp să învăț cum se urcă un video pe site, dar nici de la cine, așa că faceți click pe adresă! Bibi Netanyahu! Doamne, de ce nu avem și noi un președinte, un prim-minstru de calibrul lui! A, nu suntem poporul ales? We are working on it!

 

 

                                                

 

Horoscop  De mult, dragi lupi, padawani şi hobbiţi nu v-am mai spus poveşti din Orient. Istorii vechi şi de mirare, dar pline de înţelepciune, care nu au ajuns la auzul Şeherezadei şi nu au fost cuprinse în nicio Halima. Poate le-am spus și altădată, dar o poveste este absolut necesară, este o noapte lungă, rece și cețoasă. Am pregătit ceaiul Darjeeling, cățelușele dorm și chițăie în vis, suflețele nevinovate!

 

Poveşti auzite de mine pe Drumul Mătăsii, la popasurile întocmite de mii de ani de caravane. Acum multe sute de ani, când se întâmpla povestea nostră, caravanele erau compuse din cămile, "corăbiile deşertului". Astăzi sunt puternice "trenuri auto", Mack, Scania, Volvo, Mercedes etc etc. Dar, oamenii sunt aceiaşi… şi spun aceleaşi poveşti!

 

Ei bine, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, în măreţul şi strălucitorul Isfahan trăia un fierar. Iscusit ca nimeni altul. Fierarii şi armurierii din Damasc făceau călătorie primejdioasă şi îşi puneau viaţa în joc ca să vadă cum lucra el fierul, dar şi alte metale. Îl chema Kharim şi avea o statură de uriaş. Frumos, aşa cum numai un persan adevărat poate să fie, cu pielea albă ca laptele, părul roşu şi ochii verzi. Proverbul din Orient spune că nu este nimic mai frumos pe lume decât să vezi un flăcău persan pe un cal moldovenesc.

 

Kharim nu era numai frumos şi puternic cât zece, era şcolit la Nişapur şi putea să devină oricând mollah, slujitor al lui Allah şi al Profetului, slăvit să-i fie Numele! Dar Kharim nu a vrut să se facă popă, el folosea forţa lui uriaşă ca să facă viaţa mai bună locuitorilor din Isfahan. Cîte obiecte utile nu au ieşit din mâna lui! Pluguri ce nu se toceau, unelte agricole ce parcă erau vrăjite, ușurau mult munca, platouri de argint frumos decorate cu imagini din rubaiatele, catrenele lui Omar Khayyam şi poeziile nemuritoare ale lui Hafez şi Saadi. Dar şi şemşiruri, săbii nemaivăzute, demne de un batur, un viteaz.

 

Multe fete îi făceau ochi dulci, dar Kharim roşea şi spunea că încă nu i-a venit rândul să se însoare, are ceva de făcut, mai întâi!

 

În zurghane, în Casa Puterii, el era cel dintâi. Viaţă părea că îi surâde roşcatului persan. Dar bătrânii cu bărbi albe spuneau altceva. Mai ales zoroastrianul Yams, care era duşmănit pentru că nu era islamic, dar şi temut pentru că era pârât a fi mare vrăjitor şi deţinător al Focului Sacru şi a puterii de a face şi a desface chiar şi vieţi. Yams spunea cui voia să audă că după cum arată sorţii şi planetele, Kharim este sortit morţii, dar că va avea o moarte glorioasă, de care se va vorbi peste milenii.

 

Şi marea încercare nu a aşteptat. A venit dintr-o dată, într-o dimineaţă, când tot orizontul dinspre Răsărit s-a acoperit de praf ridicat de zecile de mii de invadatori. Nu contează dacă atunci au fost turcmeni, mongoli, uzbeci, sau afghani. Periodic, djete, piraţii deşertului, se aliau în armate de aproape o sută de mii de săbii şi plecau la jaf. Întotdeauna ajungeau la Isfahan, oraşul peste măsură de bogat.

 

Şahul Persiei de pe atunci, bătrân şi înţelept, a poruncit să se abandoneze oraşul în mâinile invadatorilor, să se salveze cât mai multe vieţi. "Capul plecat, sabia nu-l taie!" a spus bătrânul rege. Şi a ordonat retragerea către Şiraz.

 

Toţi l-au ascultat, mai puţin Kharim. Într-o cămaşe lungă de zale, cu jambiere de oțel şi cu un coif ciudat, care îi acoperea tot capul și fața, piese făcute de mâna lui, i-a aşteptat pe năvălitori în poarta deschisă a oraşului. Avea în fiecare mână câte o sabie imensă, ce parcă cânta, făcute pe măsura lui, de cine altul, decât de el, cel mai bun fierar din Orient. Kharim era ambidextru, putea folosi mâna stângă la fel ca şi mâna dreaptă.

 

La văzul unui singur om, din partea invadatorilor s-a auzit un hohot imens de râs. Dar râsul le-a trecut când s-au mai apropiat. Îi aştepta un om de fier de peste doi metri înălţime. S-au repezit câţiva cu suliţe şi săbii. Aruncaţi cât colo, ca nişte paie amărâte. Alte valuri, din ce în ce mai numeroase se spărgeau de imensul luptător. Kharim nu-i omora, îi ologea doar şi le despica săbiile şi platoşele. Apoi au tras cu săgeţile în Kharim. Care, săgeţi, cădeau la picioarele lui cu vârfurile îndoite. Platoşa făcută de fierar era de nestrăpuns.

 

Cam la un kilometru, pe podul Si-o-se, treizecişitrei, oastea persană se retrăgea, cu capul în jos, învinsă fără luptă. Când, din rândurile din spate se naşte o mişcare ciudat. Mai întâi un căpitan de oaste, călare, iscusitul Farhad, apoi suliţaşi, infaterişti grei şi arcaşi, apoi toată cavaleria persană, carele grele de luptă, cu toţii au pornit în fugă către poarta deschisă a oraşului, să-l ajute pe Kharim.

 

Conducătorul năvălitorilor era un om viclean şi a judecat ceea ce se întâmpla ca pe o capcană de război. Oricum, moralul oamenilor lui era la pământ. Dacă un singur om, fără să aibă o zgârietură, pusese la pământ aproape o sută de oameni ai deşertului, atunci toată oastea persană…

 

Aşa că vicleanul djete a cerut pace, spunând că îi ajunge bătaia luată de la acel Khan (rege, şef) din poarta Isfahanului şi a promis că nu va mai călca acele pământuri niciodată, jurând pe ochii lui, pe feciorii lui şi pe Allah şi Profet. Ca zălog a lăsat pe cel mai iubit fiu al lui şi pe cea mai frumosă soţie din harem. Erau ca un fel de ambasadori, pe timpul acela.

 

Primejdia trecuse, era timpul bucuriei şi a petrecerii. Bunul şi bătrânul şah, al cărui nume numai istoria îl mai ştie, a vrut să-l cunoască şi să-răsplătească pe eroul bătăliei.

 

Kharim a venit în faţa şahului şi şi-a scos coiful. Un murmur de surpriză s-a ridicat din mulţime. Nu că ar fi fost aşa de frumos Kharim, dar prea semăna cu şahul, parcă era regele în tinereţea lui. "Al cui eşti, tu, voinice, Khan, cine sunt părinţii tăi?" a întrebat, tulburat, şahul. Din mulţume a ieşit o femeie, foarte înaltă şi mlădioasă, încă frumoasă. "Eu sunt mama lui Kharim, Luminăţia ta!"

 

Şahul a tresărit puternic şi s-a apropiat de femeie. Statura aceea, glasul, ochii aceia strălucitori, încă… I-a spus ceva femeii, încet, la ureche. Mama lui Kharim nu a spus nimic, doar a încuvinţat din cap.

 

Şahul a chemat căpeteniile oştirii şi pe sfetnici. "Ascultaţi şi supuneţi-vă! Mare poruncă vă dau şi aşa să o ţineţi că altfel blestem regal va fi pe capul, ochii şi inima voastră şi pe tot neamul vostru. Kharim, cel pe care îl vedeţi aici, este fiul meu şi al femeii acesteia, fata cârmuitorului din Samarkand. După cum ştiţi, soarta a fost rea cu mine. Cei doi fii ai mei mi-au murit în războaiele cu mongolii şi afghanii. Alţii nu mai ştiam să am. De aceea doream să ne retragem, nu din laşitate, am văzut prea mulţi tineri murind! Dar Allah a fost bun cu mine şi cu imperiul. Kharim este fiul meu de sânge şi de astăzi este stăpânul vostru, pentru că îl numesc şah peste toţi persanii, în locul meu!"  Niciodată bătrânul Isfahan nu a fost zguduit de urale mai puternice şi de aplauze, ca un tunet, ca atunci.

 

Iar Yams, bătrânul zoroastrian, a spus că fierarul Kharim a murit de moarte glorioasă în poarta Isfahanului şi că tot acolo s-a născut Şahul Kharim. Kharim a fost un conducător ilustru al Persiei, iubit peste poate de popor şi tare temut de duşmani. Şi tot Yams, care se pare că a fost, sau este imortal, că nu voia să moară deloc, peste mulţi ani de zile i-a dat şahului numele cu care a intrat în istorie: Kharim Khan-e-Zand, Kharim Şeful de Aur!

 

Horoscop  Kharim Khan-e-Zand este acum un bulevard important în mijlocul capitalei Teheran, de la Est la Vest, sau invers. La numărul 145 era, acum treizeci de ani ”Șerkate Rah-va-Sakhteman” o cladire cochetă de birouri, cu cinci etaje, și circa cinci sute de funcționari, creierul imperiului miliardarului Hassan Molavi Tabrizi. Când am ajuns eu acolo, nu mai erau decât vreo șaizeci de funcționari, iar la ultimul etaj, dezafectat, fără pereții despărțitori, se juca tenis. După ce le-am scos tenisul din cap iranienilor, numai cu 6-0, 6-0, ne-am apucat și de… altceva. Dar asta este o altă poveste.

 

Horoscop  Ceea ce doream să vă spun este că ieri m-am plimbat prin Teheran, aproape două ore. Prin amabilitatea unui prieten de acolo, regizor și producător. Un tip cu bani și cu multe premii. Adică eu stăteam aici, în Prahova submontană și mă uitam pe ecranul monitorului, iranianul avea o cameră montată în ochelari și transmitea ce vedea el, în România, prin intermediul unui satelit Iridium aflat pe orbită geostaționară la 35.000 kilometri de suprafața Pământului. Cât s-a schimbat Teheranul în 30 de ani! Acum este un oraș urât, murdar, respingător. Ziduri urâte, circulație haotică, superaglomerație, drogați cât cuprinde, calci pe ei pe stradă. Și nu mai este vorba de aproape inofensivul tariak, opiu bază, ci de droguri de sinteză, tari și de prostii periculoase botanice.

 

Vedeți, domniile voastre, nu am pierdut cei 15 ani petrecuți în Orient. Eu înțeleg exact și complet baletul de acolo și dacă mai mă suportați câteva minute, o să vă spun și domniilor voastre. Iranul, puterea instalată, mollahii, au pierdut controlul populației, mie îmi este clar din ceea ce am văzut. Nărvașul popor persan nu mai poate fi ținut în frâu. Dar, poate fi păcălit. Cum a mai fost, de atâtea ori, în istorie. De 2.550 de ani de când există statul persan, acum iranian, când era o problemă internă se rezolva prin expansiune, prin război extern. Logica de război îi face imediat pe asiatici să se unească în jurul conducătorului care îi duce la jaf și cuceriri. În ultimul timp, pe tabla de șah a Orientului Apropiat, Iranul a mutat pionii lui, cu îndemânare și inteligență, în Siria, Irak și Yemen. Amenință cu exportul revoluției islamice șiite  țările Golfului și Arabia Saudită. MBS, Mohammad bin Salman, tânărul conducător de facto al regatului lui Saud, are o minte brici, speculativă și combinatorie. Doar a spart atâtea cazinouri! Schițează o alianță cu Israelul în speranța că Israelul și Iranul se vor anihila reciproc, fie prin război, fie prin măsuri economice și embargouri. Israelul are singura armată care contează din regiune, mai mult, este putere atomică. Iranul a redus tonul, nu mai amenință Israelul că o să-l șteargă de pe fața pământului ci a început să-și amintească că evreii le sunt datori iranienilor, de când persanii au cucerit Babilonul în anul 539 înainte de Hristos și i-au eliberat pe evrei din robie!

 

Vedeți, dragi lupi, padawani și hobbiți pentru evrei, persani, greci, armeni o întâmplare de acum trei mii de ani parcă a fost ieri! Aveau stat, aveau cetăți, conducători, regi și împărați, care au rămas în istorie. În triunghiul acesta, Israel, Iran și Arabia lui Saud, care nu este deloc amoros, fiecare vrea anihilarea celorlalți doi, dar este gata să se alieze cu oricare. Prin mișcare sa, Donald Trump a întărit poziția statului Israel și a lui MBS. Iranul are în spate un urs… sau un rus? Să ne amintim că de 9 mai, Ziua Victoriei, la Moscova au defilat și trupe iraniene. Situația este complexă…

 

Dar ziua de mâine nu este complexă, este doar o zi de vineri cu un aspect de ”déjà vu”, pentru că, nu-i așa, mâine este o altă zi!

 

NOTA   Scrieți NUMAI la dom.profesor@gmail.com  Altfel, să nu faceți!

                                                             

 

 

 

                                                      ⃰    ⃰    ⃰

 

 

horoscop

 

BERBEC    Nu te lega la cap! Trebuie să eviţi orice promisiune sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Incidentul este de natura dureroasă a ruperii unei unghii sau a unei bine organizate dureri de cap sau de dinţi. Mici schimbări, o întâlnire care îţi face plăcere şi una nu prea. Începe să se contureze un nou concept, o nouă idee sau un nou tip de proiect. Dă-i înainte cu talent, ceva trebuie să iasă! Sănătatea este bunicică, atenţie la durerile de cap, nu le lasă să-ţi ruineze buna dispoziţie.

 

horoscop

 

TAUR  Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale. Azi ai chef sa maninci ceva special. In lipsa unor alte satisfactii, dar nu te pacali singur ca poti sa slabesti mancand obisnuit! Mai bine du-te intr-un parc cât mai este timp frumos şi aleargă un pic. Trebuie să faci mai mult efort decât în mod obişnuit ca să realizezi ce ţi-ai propus. Din această cauză dimineaţa îţi pare obositoare şi uşor agasantă. Nostalgia primăverii se strecoară şi în suflet, chiar dacă vremea şi vremurile sunt ciudăţele rău. Aşa că o mică astenie, ca o mică furtună în borcanul cu melancolie, este tot ce ţi se poate întâmpla, mai rău. Mai bine este că te îndrăgosteşti din nou pentru că este o stare care îţi face bine şi te motivează. Dacă oferta umană este aşa cum este, te poţi ataşa de un căţeluş, o pisicuţă sau chiar de un colier cu pietre (semi-preţioase ?!)  Nu degeaba, Venus-Afrodita, planeta ta protectoare, era considerată de antici zeiţa dragostei şi a frumuseţii…

 

horoscop

 

GEMENII O zi de austeritate… Astăzi nu scoate nici un ban din buzunar. Cheltuielile facute astazi poţi să le treci direct la pagube. Sigur, trebuie să plăteşi transportul în comun sau taxiul după putinţă şi voinţă. Nu te apuca să ţii discursuri în faţa şefilor pentru că o să spui mai mult decât trebuie. Posibile disensiuni dimineaţa, care pot fi evitate prin amânarea unor întâlniri sau vizite. Daca ai putin umor azi, o sa constati ca nu ai dat banii degeaba pe costumul tau cel nou, de firmă. Chiar iti vine bine si te face mai suplu. Seara plăcută, favorabilă dragostei, cu cină cu lumânări şi cearceafuri de mătase.

 

horoscop

 

RAC   O veste bună şi una invers. Nu exagera cu tăiatul firului în patru, pentru că nu este cazul. Lucrurile sunt aşa cum le-ai văzut de prima dată. Aşa au căzut ele! Nu eşti un specialist desăvârşit al analizei, alte zodii deţin supremaţia, de exemplu Fecioara, dar îţi place să pierzi timpul. Doi paşi înainte, unul înapoi cam aşa dansezi astăzi, o zi de rutină, care te-ar plictisi dacă nu ar fi vestea de pe la ora prânzului. Pare a fi o mică criză, dar gestionează totul cu mare grijă, stelele arată că poate fi vorba de o păcăleală. Avand in vedere si luand in consideratie lumea asta nebuna, nebună, nebună ai renuntat la cura de slabire, dar o sa regreti amarnic la prima petrecere!

 

horoscop

 

 

LEU   Eşti, sau ar trebui să fii, maestru în arta amânării. Limitează-te la activităţile obişnuite, de rutină. Astăzi noul aduce nefericire şi insucces. Evita sa incepi proiecte noi, sau să răspunzi la corespondenţă. Lasă pe mâine. Nu mai pierde timpul pe net sau in convorbiri interminabile la mobil. Mai toată luna noiembrie în general şi mâine în special Marte te avantajeză iar Soarele, marele tău protector, te protejează contra accidentelor şi a necazurilor. Evită astăzi discuţiile seriose şi strategice cu femeile. Cu un compliment bine plasat poţi schimba cursul discuţiei.  Nu face eroarea fatala sa-ti subestimezi dusmanii, mai ales in dragoste, pentru ca daca calci pe dintii greblei, te loveste coada in cap! Seara relaxantă. Poţi să “vorbeşti” cu pisica sau căţeluşul tau. Papagalii şi iguanele nu se iau în consideraţie.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Diplomaţie şi prudenţă! Ai de rezolvat niste probleme, „pasate” de la mare distanţa de catre membrii ai familiei tale. Vorbeşte mult, dar nu spune nimic ! Contabilizează! Poţi, şi trebuie să faci mici schimbări în obiceiurile tale, ordonează-ţi bugetul de venituri şi cheltuieli, „cash-flow”. Detaliile sunt mai importante, astăzi – şi tu eşti „centură neagră” la detalii ! O informaţie în legătură cu nişte bani, dar nu spera că se rezolvă imediat. Toată ziua este sub semnul, care, de fapt nici nu este prea negativ, al amânării şi al întârzierii. Săracul Saturn este de vină, dar face şi el ce poate. Nu te mai lăsa prins in capcana clasică întinsă zodiei tale, cea cu detaliile ca să nu vezi intregul. Deschide bine de tot ochii!

 

horoscop

 

BALANŢĂ    Zi favorabilă corespondenţei, comunicării. Poate, o veste bună de la un prieten. Evită suprasolicitarea şi nu mânca dupa căderea intunericului. Unele dintre Balanţe, puţine la număr să fim drepţi, cele mai harnice şi mai bine plasate, primesc răsplata eforturilor lor materializată printr-o primă bonus de excelenţă sau o avansare. Nu da curs propunerilor extravagante, odihneşte-te şi relaxează-te. Nu apăsa pe acceleratorul vieţii când nu trebuie. Astăzi este una dintre acele zile. O carte bună sau un film interesant pot crea un climat confortabil. Nu te mai gândi la nimic, culcă-te devreme cu speranţa să visezi frumos şi colorat.

 

horoscop

 

 

SCORPION   Atenţie sporită mâine, dimineața, în special. Dacă eşti nevoit să călătoreşti, evită să o faci după cădera întunericului, adică nu pleca, pe seară pentru o destinație de weekend. Sanatatea nu iti este afectată, dar este bine să fii prudent la ceea ce mananci în oraş. Mici plictiseli alungate cu o carte. Ceea ce s-a pierdut se va găsi. Regăseşti fie un obiect pierdut, fie ceva ce ai rătăcit, poate chiar sentimente sau trăiri. Evită incidentele domestice şi nu supralicita in discutiile cu anturajul la serviciu sau cu familia dacă eşti înţelept şi stai acasă.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Aspecte amestecate. Fii hotărât şi incisiv în ceea ce faci astăzi, toate trebuie să iasă bine, ai unele aspecte favorabile! Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică, căuta să te distrezi şi să legi noi prietenii. Totuşi – Atenţie la regimul alimentar şi la răceli. Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze. Pe de altă parte dragostea ta cea mare are unele acorduri false si supara la sentimente, de aceea ar trebui sa te intrebi nu cat de mare e, ci pentru cat timp!

 

horoscop

 

CAPRICORN   Arta amînării, volumul 2. Volumul unu este la Lei. Amână, dacă depinde de tine, orice întâlnire importantă sau  decizie majoră.  A doua parte a zilei este mai bună. Se aproprie nişte termene, nervozitatea creste. Nu-ti pune nădejdia în ajutorul anturajului – trebuie să te descurci singur. Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie. Astăzi lasă analizele sofisticate pe altă dată. Experienta acumulata, antrenamentul până la urmă, din discutiile avute in ultimul timp cu colegii şi cu rudele te avantajeaza sa fii elocvent si sa ai ultimul cuvant.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR   Segmentul de timp al zilei de astăzi iti este favorabil, mai ales în afirmarea propriei personalitati. Trebuie sa eviti discutiile în contradictoriu cu persoanele din Taur sau Berbec.  Nu da din mana vrabia pentru cioara de pe gard! Trebuie sa ai mai multa incredere in propriile forte si sa incetezi sa cautaţi perfectiunea. Oricum, ori nu exista, ori nu serveste la nimic! O zi de cumpărături sau de călătorie. Nu-ţi fă nici un program, în aparenţă. Lasă lucrurile să se întâmple. Nu te baga inutil si neinvitat peste problemele altora, nu uita: cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia! Nu ai frică, pastreaza speranţa şi portile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual!

 

horoscop

 

PEŞTI   O zi cu aspecte planetare amestecate, în general nefavorabile. Dacă nu eşti băiat sau fată de bani gata, adică în marea majoritate a cazurilor o să tragi de tine toată ziua şi n-o să-ţi iasă mai nimic. Cafea, cafea multă… sau ceai, după caz. Este bine sa eviti, daca poti, subiectele cu caracter delicat. Lămureşte programul tău şi unele “răceli” cu partenerii fie că sunt de afaceri sau de amor. Fraza care „se poartă” este : “voi vă faceţi treaba voastră, eu mi-o fac pe a mea”. Şi se adugă : “O să avem cu toţii de câştigat”.  Viaţa este o continuă succesiune de imagini şi iluzii… 

 

horoscop