Evenimentul Zilei > Monden > Harry, acuzat că oglindește relația lui Meghan cu propriul tată. Ruptura e atât de mare încât nimeni nu le mai dă nicio șansă
Harry, acuzat că oglindește relația lui Meghan cu propriul tată. Ruptura e atât de mare încât nimeni nu le mai dă nicio șansă

Harry, acuzat că oglindește relația lui Meghan cu propriul tată. Ruptura e atât de mare încât nimeni nu le mai dă nicio șansă

Se va împăca, vreodată în sensul real al cuvântului, prințul Harry cu tatăl său, moștenitor al tronului? Un comentator regal a realizat o analiză pur și simplu devastatoare despre situația relațiilor din Casa Regală. Prințul Harry este acuzat că relația cu propriul tată nu reprezintă, de fapt, decât o oglindire a relației soției sale cu tatăl ei.

Editorul regal Camilla Tominey a afirmat că, în prezent, există „o relație fragilă între moștenitorul tronului și fiul său cel mic”. Ea a adăugat că relația „pare a fi într-un punct de ruptură” din cauza multiplelor ocazii în care prințul Harry a difuzat public afirmații controversate despre tatăl său. Tominey a susținut că „un Harry din ce în ce mai izolat a afirmat că și-a exprimat îngrijorarea cu privire la donator în criza ‘cash for access’ care a cuprins casa lui Charles”.

Prințul Charles a negat acuzațiile potrivit cărora un miliardar saudit ar fi donat mii de lire sterline uneia dintre organizațiile sale de caritate în schimbul unui titlu de cavaler, dar este probabil ca acuzațiile să fi provocat jenă viitorului rege.

Relația dintre Harry și Prințul Charles se fisurează

Referindu-se la interviul acordat de cuplul de Sussex lui Oprah în martie anul trecut, Tominey a susținut că Harry „și-a acuzat tatăl și fratele de a fi ‘prinși’ în monarhie”. Potrivit unor surse din interiorul Casei Regale, acest lucru a creat o nouă prăpastie între prințul Charles și fiul său.

Când prințul Harry a apărut la Oprah, el a fisurat mai mult relația cu tatăl său când s-a plâns că părintele i-a tăiat „literalmente” beneficiile financiare. Tominey citează banii ca „jucând un rol important în distrugerea relației dintre tată și fiu”.

Daily Telegraph citează: „Ca orice părinte, Charles s-a săturat de apelurile constante ale lui Harry pentru mai mulți bani. El a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-i face să se simtă sprijiniți financiar. Cred că mulți părinți se vor putea identifica cu asta”.

„Un ecou al relației lui Meghan cu propriul ei tată”

Tominey face afirmația că Prințul Harry, în relația sa cu Prințul Charles, ar putea oglindi modul în care soția sa Meghan Markle își tratează propriul tată. Jurnalista regală a scris: „Nu a trecut neobservat în spatele porților palatului faptul că faptul că Harry s-a izolat de restul familiei sale. Pare să fie un ecou al relației lui Meghan cu propriul ei tată, Thomas Markle.

În mod revelator, totuși, cei care îl cunosc cel mai bine pe Charles insistă că nu va fi supărat pe ultima salvă a lui Harry, ci doar trist”.  The Daily Telegraph a citat o sursă de la palat care a declarat că „prințul îl adoră absolut pe Harry. El se va simți absolut devastat de acest lucru, distrus.”