Evenimentul ZileiActualitatePrințul Charles a rescris istoria. Un subiect controversat a fost abordat

Prințul Charles a rescris istoria. Un subiect controversat a fost abordat

Prințul Charles a rescris istoria. Un subiect controversat a fost abordat
Prințul Charles a recunoscut „atrocitățile făcute față de sclavi” care „ne pătează pentru totdeauna istoria”.

Controversatul discurs al Prințului Charles

Sclavia este un subiect dificil pentru familia regală, fiind vorba despre apeluri făcute către Casa Regală de a-și cere scuze pentru comerțul cu sclavi din Atlantic. Monarhii au susținut că au făcut bani din acest comerț în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea.

Lord Woolley, fondatorul și directorul Operațiunii Black Vote, care a participat la ceremonie în calitate de singurul afroamerican din Camera Lorzilor și descendent al unui african înrobit, a spus despre discursul Prințului Charles că: „A fost o declarație foarte curajoasă. Prințul Charles fiind aici, spunând „am avut un trecut foarte întunecat, dar Barbados are un viitor foarte luminos” este începutul unei schimbări.”

Subiectul sclaviei nu a fost complicat doar pentru familia regală, a spus el, „este complicat pentru Marea Britanie. Și de aceea, ieșind și spunând ceea ce s-a întâmplat, de fapt, arată că avem nevoie de o conversație reală despre aceste adevăruri incomode și despre modul în care trecutul încă influențează prezentul.”

În timp ce unora din Marea Britanie ar putea să nu le placă discursul lui Charles, Woolley a spus: „dacă ești afroamerican, cu siguranță vei spune că a fost un lucru potrivit la momentul potrivit”. Dr. Halima Begum, CEO-ul Runnymede Trust, a declarat: „Prințul Charles să vorbească atât de sincer despre sclavie este un moment istoric”.

Regina este pusă să își ceară scuze

Se pare că regina a oferit înțelegere față de actualele probleme, „ familia regală reușește să țină un discurs național în ceea ce privește aspectele actuale, cât și istorice ale dialogului internațional privind egalitatea rasială și locul Marii Britanii în lume”.

„În mod clar, este o controversă, una care nu a putut fi evitată în aceste circumstanțe, așa că a trebuit abordată. Dar, evident, abordarea acesteia duce la alte lucruri, cum ar fi oferirea unor scuze și reconciliere”, a spus Joe Little, directorul revistei Majesty.

Regina s-a confruntat cu mai multe cereri de a-și cere scuze în numele strămoșilor ei, în timp ce Jamaica a spus recent că va cere despăgubiri de miliarde de lire sterline. „Cât de departe trebuie să meargă scuzele tale, pentru câți strămoși trebuie să-ți ceri scuze?”, a spus Little. „Și ce faci cu colecția națională dobândită prin sclavie sau ca urmare a sclaviei? Este dificil să găsești echilibrul potrivit.”


Accesează: