Evenimentul Zilei > International > Hackerii lui Putin provoacă panică în „Inima Europei”. Se anunță verificări drastice
Hackerii lui Putin provoacă panică în „Inima Europei”. Se anunță verificări drastice

Hackerii lui Putin provoacă panică în „Inima Europei”. Se anunță verificări drastice

Alertă de gradul 0 la două dintre cele mai importante instituții din lume. După atacurile cibernetice împotriva SUA, NATO şi Comisia Europeană verifică sistemele lor informatice.

Sâmbătă, NATO şi Comisia Europeană au anunţat că verifică sistemele lor informatice după un atac cibernetic masiv împotriva unor agenţii guvernamentale americane, transmite AFP.

„În acest stadiu, nu am descoperit nicio dovadă că securitatea vreunei reţele a NATO ar fi fost compromisă. Experţii noştri continuă să evalueze situaţia, pentru a identifica şi a reduce orice eventual risc pentru reţelele noastre”, a indicat un reprezentant al NATO, sub rezerva anonimatului.

CITEȘTE ȘI Bogătașii Americii, dispuși să plătească o avere pentru a intra în față la vaccinare

CITEȘTE ȘI EVZ TV. Știri neconfirmate. Diana Șoșoacă își dă în judecată cea de-a doua personalitate 

Microsoft a anunţat joi seară că a informat peste 40 de clienţi afectaţi de malware-ul utilizat de hackeri, precizând că majoritatea se află în SUA. Printre ţările vizate sunt Belgia (unde se află sediile NATO şi Comisiei Europene), Canada şi Regatul Unit.

Hackerii au compromis programul Orion al firmei americane SolarWinds

Hackerii au reuşit să compromită programul Orion al firmei americane SolarWinds, utilizat pentru gestionarea şi supravegherea reţelelor informatice ale marilor companii sau administraţii.

Reprezentantul NATO a indicat că organizaţia folosea programul SolarWinds în unele dintre sistemele sale informatice. „NATO dispune de o echipă de intervenţie informatică rapidă care poate fi mobilizată în orice moment şi centrul nostru operaţional pentru spaţiul cibernetic funcţionează normal”, a subliniat el.

CITEȘTE ȘI Medicul lui Maradona aruncă în aer ancheta procurorilor. El Pibe D’Oro ar fi comis un gest necugetat

La rândul său, Comisia Europeană a dat asigurări că singura entitate a programului SolarWinds utilizată în sistemele sale informatice „nu a fost atinsă de incident”, dar a precizat că serviciile sale „analizează situaţia”.

Washingtonul a acuzat Rusia că se află în spatele acestui atac

Washingtonul a acuzat vineri Rusia că se află în spatele acestui atac cibernetic de mare amploare, însă Moscova a respins orice implicare a sa.