Evenimentul Zilei > Sport > Medicul lui Maradona aruncă în aer ancheta procurorilor. El Pibe D’Oro ar fi comis un gest necugetat
Medicul lui Maradona aruncă în aer ancheta procurorilor. El Pibe D’Oro ar fi comis un gest necugetat

Medicul lui Maradona aruncă în aer ancheta procurorilor. El Pibe D’Oro ar fi comis un gest necugetat

Diego Armando Maradona nu ar fi murit de moarte naurală, a sugerat medicul personal, ci ar fi făcut un gest necugetat.

Declarația făcută de Alfredo Cahe, medicul personal al lui Maradona, a șocat întreaga planetă, mai ales că raportul medico-legal a arătat că Maradona a murit ca urmare a unor complicații cardiace de care suferea.

„Ultima oară l-am văzut în viață la clinica Olivos, unde fusese operat. Era sedat și dormea. Nu am putut să vorbesc cu el sau cu psihologul sau cu psihiatrul. Pur și simplu, mi-au închis ușa în față. Când m-am dus să-l văd a doua oară, se sinucisese. Cred că s-a sinucis pentru că se săturase de tot ce îl înconjura. Tot ce s-a întâmplat a dus la sinucidere. Una dintre asistentele care au stat cu el până la sfârșit mi-a spus: ‘Nu mai voia să trăiască. Era obosit’”, a comentat medicul care nu a oferit nicio probă care să întărească afirmațiile sale.

Medicul Cahe a fost prezent în studiul unei emisiuni de televiziune și a început să povestească despre faptul că Maradona s-ar fi sinucis, moment care a stârnit o mare uluire în rândul celor prezenți.

La câteva zile de la moartea lui Maradona, care s-a produs pe 25 noiembrie 2020, procurorii argentinieni au declarat că nu există motive să deschidă o anchetă penală pentru moartea lui Maradona, și că așteaptă rezultatele probelor toxicologice recoltate cu ocazia efectuării autopsiei, de către medicii legiști. Toate imaginile înregistrate de camerele de luat vederi din zona unde locuia Maradona au fost ridicate de anchetatori, pentru a vedea ce anume s-a întâmplat la casa acestuia sau dacă vreo persoană suspectă a intrat în locuință. Până acum nu există motive pentru a deschide un dosar penal pentru crimă

Pe de altă parte, infirmiera care se afla în casa lui Maradona, în ziua în care acesta a murit a dat o declarație la Procuratură din Argentina, pe care, ulterior, a retractat-o.

Ce s-a întâmplat în dimieața fatidică

Anchetatorii din Argentina i-au audiat pe toți cei care au fost prezenți în casa starului, în ziua decesului. Pe baza acestor declarații, procurorii au putut realiza o reconstituire, pe ore, privind moartea lui Maradona.

„Am putut stabili că un infirmier însărcinat cu îngrijirea lui a fost ultima persoană care l-a văzut în viaţă în jurul orei 06.30, la schimbarea de tură”, se arată într-un comunicat al Parchetului. Acesta a afirmat că Maradona se odihnea şi a asigurat că „dormea şi respira normal”.

Infirmiera care a intrat în tura de dimineață, și care a fost prezentă la găsirea cadavrului, a declarat pe ”copilul de aur” al fotbalului mondial, în jurul orei 7.30, în timp ce se mișca în pat. Anterior, ea anunţase că l-a văzut dormind la ora 11.00 şi nu a vrut să-l deranjeze, preferând să-i aştepte pe psihiatra Agustina Cosachov şi psihologul Carlos Diaz.

La sosirea acestora, cei trei au intrat în camera unde Maradona dormea și l-au găsit inconștient. Ulterior, la scurt timp, la casa lui Maradona a venit un medic de cartier care a încercat să îl reanimeze, fără niciun succes. Înregistrările telefonice dar şi a camerelor de securitate din cartier, au indicat faptul că prima ambulanţă a ajuns la locuința fotbalistului, la ora 12.27, adică după mai bine de o oră de când a fost găsit inconștient.