Evenimentul Zilei > Sport > Ultimă oră. Cocktailul care i-a fost fatal lui Maradona. Verdictul specialiștilor
Ultimă oră. Cocktailul care i-a fost fatal lui Maradona. Verdictul specialiștilor

Ultimă oră. Cocktailul care i-a fost fatal lui Maradona. Verdictul specialiștilor

Ancheta privind circumstanțele decesului lui Diego Maradona a scos mai multe lucruri nebănuite la iveală. Un semn de întrebare este încă tratamentul pe care-l urma fostul mare fotbalist.

Lista de medicamente prescrise lui Diego Armando Maradona i-a uimit pe specialiști.

Iată ce i se administra pacientului:  Quetiapină- pentru tratamentul schizofreniei,depresiei și a tulburărilor psihice bipolare; Naltrexonă- pentru tratamentul dependenței de opiacee; Gabapentin- pentru tratamentul epilepsiei; Venlafaxină- antidepresiv; Lurasidonă- tot antidepresiv pentru adulții cu tulburări bipolare.

Multe dintre medicamente măreau ritmul cardiac

„Trebuie să aflăm și dozele, dar și modul cum erau administrate aceste medicamente, adică mai multe odată sau unul după altul. Sunt amestecate antidepresive cu antipsihotice, iar multe dintre ele au efecte asupra inimi, intensifică ritmul cardiac.

Naltrexone era prescris pentru dezintoxicare, iar pacientul trebuia urmărit în permanență deoarece putea avea halucinații, putea deveni violent și agresiv, se întâmplă în timpul abstinenței. Devin un pericol pentru ei înșiși.

Mare fotbalist trebuia monitorizat în permanență

De aceea, mă mir că era lăsat singur fără să rămână sub observație. Apoi, orice doctor ar fi chemat un cardiolog pentru a monitoriza efectul medicamentelor.

Maradona era un pacient complicat, trebuia să te porți cu el ca cu un bibelou. Dar nu putea fi lăsat într-o cameră separat”, a fost concluzia lui Nelson Castro, un specialist în neurologie din Argentina.

Presa din Argentina a dat publicității și un document în care clinica la care fusese operat pe creier Diego Maradona recomandase internarea într-un centru de reabilitare, dar sugestia a fost refuzată de familie și de medicul lui personal, Leopoldo Luque, cel care este suspectat de ucidere din culpă, scrie digisport.ro.

Cauzele decesului

Maradona a murit miercurea trecută, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, pe care la suferit la domiciliul său din Tigre, la nord de Buenos Aires.

Fostul mijlocaş al echipelor FC Barcelona şi Napoli fusese spitalizat pe 2 noiembrie, pentru anemie şi deshidratare, în oraşul La Plata, situat la 60 km de Buenos Aires, unde antrena echipa locală.

Analizele efectuate au relevat prezenţa unui hematom subdural, un cheag de sânge format la nivelul suprafeţei creierului. Din acest motiv, el a fost transferat la o clinică privată din Olivos, în apropiere de Buenos Aires, unde a fost operat în ziua următoare. El a fost externat pe 11 noiembrie.

Maradona a fost înmormântat joi seara, în cadrul unei ceremonii private, într-un cimitir din Buenos Aires, la capătul unei zile în care mii de oameni i-au adus un ultim omagiu.

S-au făcut multe speculații legate de modul în care a murit marele fotbalist, iar polițiștii din Buenos Aires încearcă să clarifice ce s-a întâmplat în ziua în care acesta a încetat din viață.