Gianluigi Donnarumma (21 de ani) nu vrea să mai continue la AC Milan. Formația la care a debutat și s-a consacrat în fotbalul mare. Goalkeeperul italian are o înțelegere cu „diavolii” care expiră în vara acestui ani, la finalul sezonului, în luna iunie. Oficialii clubului au negociat în mai multe runde cu fotbalistul și cu impresarul acestuia. Dar cele două părți nu au ajuns la un numitor comun. Așa că Donnarumma nu a semnat prelungirea contractului.

El a intrat în ultimele șase luni și va pleca fără ca AC Milan să încaseze vreun euro. Din postura de jucător liber de contract. Ceea ce presupune, automat, și un salariu mult mai mare încasat de portar la viitoarea formație. Favorită pentru a obține semnătura fotbalistului este formația Manchester United, conform fichajes.net.

Donnarumma pleacă sigur de la AC Milan

Se pare că portarul titular al „roș-albilor”, spaniolul David De Gea, a căzut în dizgrație din cauza evoluțiilor mediocre pe care le-a avut în ultima perioadă. Așa că oficialii caută un înlocuitor de valoare. Iar goalkeeperul italian pare a fi soluția cea mai bună. Cei de la Manchester United vor avea de luptat cu alte mari cluburi pentru semnătura lui Donnarumma. PSG, Bayern Munchen și Juventus Torino sunt echipele care și l-ar dori pe jucătorul lui Milan.

Șansă pentru Ciprian Tătărușanu

Actualul club i-a propus lui Donnarumma un contract valabil pentru o perioadă de cinci ani, până în 2025. Cu un salariu anual de 7,5 milioane de euro, față de 6 milioane, atât cât câștigă în prezent. Fotbalistul nu a acceptat, conștient de faptul că poate obține mai mulți bani de la unul dintre cluburile interesate de el.

Teoretic, plecarea lui Donnarumma l-ar avantaja la titularizare pe Ciprian Tătărușanu. Românul stă în umbra italianului și a evoluat în acest sezon de cinci ori.