Gata în doar 15 minute. Rețete de sushi perfecte pentru mesele rapide de vară
- Bianca Pislaru
- 9 august 2024, 09:02
Aceste rețete rapide și delicioase de sushi pot fi trecute din bucătărie în farfurie în doar 15 minute. Într-o lume în care timpul este esențial, iată cea mai bună scurtătură culinară: mâncăruri de inspirație japoneză care se prepară în doar 15 minute.
Unele gospodine se plâng de faptul că s-au săturat de rețetele tradiționale. Iată cum poți găti un preparat de inspirație japoneză în câteva minute. Sushi nu este așa de greu de făcut precum pare. Trebuie doar să urmezi câțiva pași.
Rețete de sushi perfecte pentru mesele rapide de vară
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara două rulouri de sushi:
- 225 g orez japonez nefiert cu bobul scurt
- ½ unagi, la grătar
- ½ castravete
- ½ pachet de sakura denbu sau furikake ca alternativă
- 2 foi de sushi
- 10 ml oțet de orez
Mod de preparare:
1. Încălziți unagi în cuptor timp de 6 minute
2. Se taie castraveții
3. Puneți foaia pe covorașul de bambus și adăugați orezul, întinzându-l uniform pe foaie. Nu uitați să lăsați o fâșie de 2 cm de-a lungul părții superioare
4. Adăugați toate ingredientele. Puneți castravetele în partea de jos și denbu spre partea de sus.
5. Ținând partea de jos a covorașului de bambus, rostogoliți înainte păstrând umplutura înăuntru
6. Tăiați sushi-ul în bucăți de dimensiuni egale cu un cuțit ascuțit
Bol de orez cu somon
Iată ingredientele de care ai nevoie:
- 250 g de somon , tăiat în cuburi
- ¾ cană orez fiert
- ½ avocado feliat
- 1 ceapă verde
- Kimchi
- 2 linguri de sos de soia
- Maioneză picantă
- Semințe de susan (pentru garnitură)
Mod de preparare:
1. Tăiați 250 g somon în cuburi, apoi tăiați ceapa verde în felii fine. Se pun ambele în același castron.
2. Adăugați maioneza picantă, 2 linguri de sos de soia și 1 linguriță de ulei de susan și amestecați totul.
3. Puneți mai întâi orezul fiert în bol. Apoi stratificați amestecul de somon fiert în mijloc.
4. Adăugați porumb, kimchi, avocado feliat de jur împrejur.
5. Puteți mânca ca atare și puteți înfășura amestecul de somon în foile de alge marine și puteți savura ca mini-roll up.
Ruladă cu orez și crab
Iată ingredientele de care ai nevoie:
- 540g de orez sushi
- 255g de carne de crab
- 42 g de maioneză
- Un sfert de castravete
- 1 avocado
- Un sfert de lămâie
- 16 g de semințe de susan alb prăjite
- foi de sushi
Mod de preparare:
1. Într-un bol, se amestecă carnea de crab cu maioneza
2. Se decojește castravetele, se îndepărtează semințele și se taie în fâșii care au aceeași lungime ca foile de sushi.
3. Decojiți avocado, îndepărtați sâmburele, tăiați-l în felii groase și apoi stoarceți sucul de lămâie peste ele.
4. Tăiați foaia de sushi în două jumătăți și așezați una pe un covoraș de bambus, cu partea lucioasă în jos.
5. Întindeți uniform 135 g de orez pe foaie înainte de a presăra o parte din semințele de susan pe orez.
6. Întoarceți foaia nori astfel încât orezul să fie așezat pe covorașul de bambus și așezați carnea de crab, castravetele și avocado pe partea de jos a foii.
7. Ținând partea de jos a covorașului de bambus, rostogoliți înainte, păstrând umplutura înăuntru.
8. Tăiați sushi-ul în bucăți de dimensiuni egale cu un cuțit ascuțit, conform The Independent .