O rețetă diferită ce va încânta pe toată lumea. Scoici de avocado

O rețetă diferită ce va încânta pe toată lumea. Scoici de avocadoSursa foto: arhiva EVZ

Cu avocado, puteți prepara o mulțime de rețete delicioase, iar una dintre cele mai populare este guacamole-ul. Dar nu doar atât! Încercați să savurați avocado sub formă de desert sau în diverse alte rețete creative și simplu de preparat, cum ar fi scoicile de avocado.

Avocado, cunoscut și sub denumirea științifică Persea americana, este un fruct bogat în grăsimi. Acesta are originea în Mexic și America Centrală, dar în prezent este cultivat pe scară largă în zonele cu climat cald din întreaga lume.

Grăsimile din avocado sunt sănătoase, fiind în mare parte grăsimi mononesaturate. Acest aliment este bogat în vitamine precum riboflavina, niacina, folat, vitamina E, C, E, K și B6, precum și minerale importante cum ar fi potasiu, magneziu și cupru. De asemenea, avocado conține substanțe antioxidante valoroase, cum ar fi compușii fenolici și carotenoizii (luteina și beta-caroten). (1, 2).

Ingrediente scoici de avocado

  • un avocado,
  • patru coji de scoici curate și goale,
  • o lingură de semințe de rodie.

Ingrediente pentru sosul de eşalotă

  • 1/2 eşalotă, coajă de lămâie rasă,
  • cinci frunze de lime proaspătă,
  • un căţel de usturoi,
  • o linguriţă de pastă de creveţi,
  • o linguriţă de fulgi de chili,
  • suc de 1 lime,
  • trei linguri de ulei vegetal.

Ingrediente pentru sucul de castravete:

  • jumătate castravete,
  • praf de sare și frunze de busuioc.
avocado

Attractive young woman in summer clothes showing OK gesture, hold fresh ripe green avocado fruit isolated on pink pastel background. People vivid lifestyle relax vacation concept. Mock up copy space

Mod de preparare

Pentru a pregăti sosul de eșalotă, amestecați toate ingredientele într-un mojar și zdrobiți-le până obțineți o pastă, adăugând ulei vegetal fierbinte. După ce sosul este gata, lăsați-l să se odihnească

Apoi, folosind un „baller” sau un instrument similar, creați 4 bile de avocado pe care să le așezați în scoici.

Următorul pas este să pregătiți sucul de castraveți. Tăiați castravetele cu coaja și mixați-l, adăugând puțină apă, câteva frunze de busuioc și sare după gust. Asamblați preparatul punând o linguriță de sos de eșalotă pe fiecare scoică, apoi așezați bila de avocado, adăugați o linguriță din sosul de castraveți și ornați cu semințe de rodie, potrivit ea.md.

Beneficiile consumului de avocado provin tocmai din profilul său nutrițional bogat. Cu toate acestea, este important ca acest aliment să fie inclus într-un meniu echilibrat, deoarece și alte alimente din dietă sunt importante pentru sănătate.

Avocado poate fi adăugat în salate, smoothie-uri de fructe, înghețată de casă sau garnituri de legume. De asemenea, poate fi consumat sub formă de pastă sau guacamole, pus pe pâine. Uleiul de avocado, disponibil în comerț, poate fi folosit în prepararea dressingului pentru salate, potrivit drmax.ro.