Rețetă mexicană cu avocado și quinoa. Este perfectă pentru persoanele care țin cure de slăbire

Rețetă mexicană cu avocado și quinoa. Este perfectă pentru persoanele care țin cure de slăbire Sursă foto: dreamstime.com

Persoanele care sunt în căutarea unui preparat simplu de făcut, dar în același timp bogat în vitamine, trebuie să știe că salata mexicană cu avocado și quinoa este perfectă pentru ei. În plus, este foarte sățioasă și perfectă pentru zilele călduroase de vară care se aproprie.

Salata mexicană cu avocado și quinoa este pefectă pentru cei care vor un preparat simplu de făcut și foarte gustos. În plus, pentru că vei folosi foarte multe legume, această salată o să fie plină de vitamine. Este potrivită și pentru persoanele care țin cure de slăbire. În cazul în care simți să adaugi carne în salata ta, poți să pui câteva felii de chorizo.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 125 de grame de quinoa uscată sau 375 de quinoa gata gătită,
  • 285 de grame de fasole roșie,
  • 285 de grame de porumb,
  • două bucăți de avocado,
  • trei fire de ceapă verde,
  • un ardei gras roșu,
  • un ardei jalapeno,
  • două tije de țelină apio,
  • 40 mililitri de ulei de măsline,
  • zeama și coaja rasă fin de la o lămâie
  • sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust.

Mod de preparare salată mexicană cu avocado și quinoa

Un singur ingredient din această rețetă are nevoie de mai multă atenție din partea ta. Este vorba de quinoa. În cazul în care folosești varianta uscată, quinoa trebuie spălată în câteva ape reci și scursă printr-o sită foarte bine. Ulterior, fierbe quinoa până când își va dubla volumul în apă cu un praf de sare. Întreg procesul de fierbere va dura în jur de 20 de minute.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă alegi să folosești fasile roșie și porumb în conservă, acestea trebuie scurse foarte bine. Ulterior, spală boabele de fasole și porumb sub un jet de apă rece. În cazul în care vrei să adaugi și chorizo, ai nevoie de 80 de grame carne pe care o vei tăia în cubulețe și o vei trage în tigaie cu ulei de măsline până când se rumenește. Carnea trebuie adăugată peste quinoa, fasolea și porumbul bine scurse de apă.

Dressing pentru salată

Ulterior, spală, curăță și taie în cubulețe ardeiul roșu și țelina apio. Ceapa verde trebuie tocată rondele cu tot cu frunze. Adaugă toate legumele peste amestecul realizat anterior. Ardeii jalapeno trebuie tăiați pe lungime și curățați cu atenție de nervuri și semințe. Ulterior, îi vei tăia în cubulețe mici și îi vei adăuga peste celelalte legume.

Pentru dressing vei avea nevoie de coaja de la o lămâie pe care o vei spăla foarte bine în prealabil. Ulterior, taie cei doi avocado în jumătăți și scoate-le sâmburii. Îi vei tăia și pe aceștia în cubulețe mici și îi vei stropi cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida. Un avocado trebuie adăugat peste legume, iar pe celălalt îl vei pisa cu o linguriță. Adaugă sare, ulei de măsline, coaja de lămâie și amestecă până când se va forma un sos. La final, adaugă piper negru și sare, după gust. Adaugă dressingul peste salată și amestecă foarte bine. Salata poate fi servită ca garnitură sau singură, potrivit Lauralaurentiu.ro.