Rețetă de salată de ridichi cu brânză de vaci. Un preparat denumit twarożek, tradițional polonez

Rețetă de salată de ridichi cu brânză de vaci. Un preparat denumit twarożek, tradițional polonez Sursă Dreamstime

Gospodinele pot prepara rețeta de salată de ridichi cu brânză de vaci, denumită și twarożek. Ea a fost făcută pentru prima dată în Polonia și a devenit cunoscută în toate restaurantele din lume.

Gospodinele pot prepara rețeta de salată de ridichi cu brânză de vaci, denumită și twarożek. Acest preparat tradițional polonez este foarte sănătos și se face cu puține ingrediente, precum:

2 legături mari de ridichi (400 de grame, cântărite fără frunze) 250 de grame de brânză de vaci, bine scursă de zer 150 de grame de iaurt grecesc cu 10% grăsime 2-3 legături de ceapă verde sare și piper după gust

Rețeta de salată de ridichi cu brânză de vaci

Pentru început, se rup frunzele ridichilor, lăsându-le tulpinile atașate, cam de 3-4 cm lungime. Se spală ridichile foarte bine cu apă rece și se șterg cu hârtie absorbantă de bucătărie. Se curăță și se scoate rădăcina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ridichile trebuie să fie rase pe răzătoare. Puteți să folosiți un robot, cu accesoriul pentru răzuire. Se pun toate ridichile rase într-un castron încăpător. Peste ridichi, se adaugă brânza de vaci, bine scursă de zer și mărunțită cu furculița. Se pune ceapa verde, tocată în rondele fine. Se pot adăuga 2, 3 sau chiar 4 fire de ceapă verde.

Se adaugă iaurtul grecesc, 1 linguriță de sare și piper negru proaspăt măcinat. Puteți să înlocuiți iaurtul cu smântână acrișoară, dar rețeta va avea mai multe calorii. Se amestecă salata de ridichi cu brânză de vaci. Puteți să adăugați și mai multă sare. Odată asezonată și bine omogenizată, se acoperă castronul cu folie alimentară și se lasă la frigider pentru câteva ore. Dacă brânza pe care ați folosit-o nu a fost bine scursă de zer, o să fiți nevoiți să scurgeți zeama sau să amestecați salata mai bine, potrivit lauralaurentiu.ro.

Salata de ridichi cu brânză de vaci se servește rece, de la frigider. Ea este și mai gustoasă cu câteva felii de pâine prăjită sau cu ouă fierte. În Polonia, aceaste se mănâncă alături de aripioare sau piept de pui la grătar. Asta este tot. Rețeta ta este gata. Poftă bună!