Rețeta de salată de boeuf a lui Florin Dumitrescu. Care este trucul pe care îl folosește juratul de la „Chefi la cuțite”

Rețeta de salată de boeuf a lui Florin Dumitrescu. Care este trucul pe care îl folosește juratul de la „Chefi la cuțite” Sursa foto: Facebook

Ne despart doar câteva zile până la petrecerea din noaptea dintre ani, iar gospodinele încep să se pregătească încă de pe acum. De pe masa de Revelion nu va lipsi salata de boeuf. Cheful Florin Dumitrescu are o rețetă cu care sigur nu vei da greș.

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România. Juratul de la „Chefi la cuțite” a reușit să îi cucerească pe fanii săi prin carisma sa, dar și prin modul său unic de a găti preparatele. Bucătarul are un truc și în ceea ce privește salata de boeuf. Multe gospodine se pregătesc intens pentru masa de Revelion, iar rețeta lui Florin Dumitrescu va fi sigur de ajutor.

Cheful spune că pentru această rețetă el folosește câteva ingrediente pe care oricine le are în propria casă. Este vorba de: patru ouă, 300 de grame de cartofi, 150 de grame de morcovi, 80 de grame de gogoșari, 300 grame de pulpă de vită fiartă, 80 de grame de castraveți murați, 400 de mililitri de ulei de floarea soarelui, două linguri de muștar și o lămâie.

Care este trucul pe care Florin Dumitrescu în folosește

Modul de preparare al salatei de boeuf poate părea ciudată, dar este foarte simplu de făcut. Pentru început ai nevoie de o oală cu apă sărată pentru a pune pulpa de vită întreagă la fiert. După ce observi că s-a gătit carnea, poți adăuga legumele întregi. Atunci când sunt gata și legumele oprești focul și le lași la răcit. Ulterior, le tai cubulețe de aceeași dimensiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Maioneza pentru salată se prepară din două ouă. Ulterior, aceasta se lasă la rece pentru câteva minute. Carnea trebuie tăiată și ea cubulete. Florin Dumitrescu recomandă ca pulpa de vită să fie tăiată de aceeași dimensiune ca legumele. Trucul pe care îl are Florin Dumitrescu este că cheful amestecă fiecare legumă în parte cu maioneza. Ulterior, el adaugă murăturile pentru un gust acrișor.

Juratul de la „Chefi la cuțite” mai are un sfat important pentru gospodine. El le recomandă femeilor ca atât carnea, cât și legumele să fie reci atunci când sunt amestecate cu maioneza. Dacă nu vei face acest pas, compoziția se va înmuia și se va strica cu siguranță. Este important ca toate ingredientele să fie fierte în apă sărată a mai spus bucătarul, potrivit Cancan.ro.