Evenimentul Zilei > Social > Cum te poate ajuta sucul de castravete. Remedii naturiste
Cum te poate ajuta sucul de castravete. Remedii naturiste

Cum te poate ajuta sucul de castravete. Remedii naturiste

Sucul din castraveți poate reprezenta un ajutor de nădejde în diferite probleme. Datorită proprietăților sale, castravetele poate fi folosit și în cosmetică.

Bogat în fibre, sucul de castravete poate fi inclus în diete. Cu puține calorii, băutura are un conținut de apă de 95%. Sucul de castravete poate stimula eliminarea toxinelor din organism. Mai mult decât atât, acest suc poate ajută la pierderea în greutate deoarece susține digestia, reduce pofta de mâncare și favorizează topirea grăsimilor.

Castraveții conțin o cantitate mare de apă care ajută la înlăturarea reziduurilor din organism. Sucul de castravete are rol depurativ. De asemenea, el este util în afecțiuni precum litiaza renală, guta și artrita. Mărunțește calculii renali dacă este folosit în combinație cu sucul de morcovi și ridiche. Este bine de știut că legume este ușor laxativă și ajută la calmarea colicilor și la combaterea constipației. Bogat în vitamine din complexul B, sucul de castravete acționează ca un stimulent asupra organismului, oferind energie. Sucul de castraveți înlătură respirația urât mirositoare.

Sucul de castravete poate fi folosit în cosmetică

În cosmetică, sucul de castravete este unul dintre produsele naturale folosite de foarte mult timp. Bogat în siliciu, mineralul frumuseții, sucul de castravete poate fi folosit pentru curățarea și catifelarea pielii. În plus, remediul este util pentru estomparea ridurilor fine și pentru diminuarea cearcănelor.

Sucul de castravete calmează iritațiile de la nivelul pielii, reduce roșeața și elimină petele de pe față. Dacă este combinat cu câteva picături de ulei de migdale, sucul de castravete poate „șterge“ oboseala de pe chip. De asemenea, oferă și un efect revigorant. Poate fi folosit și pentru întărirea firelor de păr și a unghiilor, grație siliciului din compoziție, potrivit Ziarul Ceahlăul.

Cum prepari sucul de castraveți

Pentru acest suc aveți nevoie de trei castraveți, apă și zeama de lămâie. Pentru început, trebuie să spălați castraveții și apoi să îi tăiați în bucățele mici. Adăugați toate ingredientele în blender și procesați timp de două minute pentru o consistența uniformă a sucului. Strecurați amestecul printr-un tifon și apăsați cu o lingură, storcând cât mai mult suc posibil.