Evenimentul Zilei > Social > Băuturi și combinații interzise cu desăvârșire persoanelor care au probleme cu tensiunea arterială
Băuturi și combinații interzise cu desăvârșire persoanelor care au probleme cu tensiunea arterială

Băuturi și combinații interzise cu desăvârșire persoanelor care au probleme cu tensiunea arterială

Persoanele care au hipertensiune ar trebui să-și limiteze consumul de alcool pe cât posibil și să evite unele tipuri de băuturi. Chiar dacă doctorul le permite să consume o anumită cantitate, de recomandat este să renunțe treptat la orice tip de alcool.

Printre cele mai „periculoase” băuturi care nu fac bine tensiunii sunt amestecurile cu sucuri carbogazoase. Acest gen de băuturi au mult zahăr, iar în amestec cu alcoolul are un impact mai mare asupra tensiunii, în special dacă sunt consumate mai multe pahare.

Bloody Mary, cunoscutul mix de suc de roșii și piper crește tensiunea arterială deoarece, pe lângă sucul de tomate, cocktailul este bogat în sare.

Mai mult, simptomele hipertensiunii sunt amplificate și de cocktailurile-desert. Acestea conțin înghețată sau creme care sunt bogate în grăsimi saturate.

Băuturile alcoolice care vin „la pachet” cu o serie de probleme

De asemenea, celebrul cocktail Margarita, amestecul de tequila, suc de lime și un nectar sau sirop nu este recomandat pentru tensiune. Medicii recomandă persoanelor care au hipertensiune să aleagă altceva cu mai puțin sodiu și zahăr adăugat.

Cu marginea paharului garnisită cu cristale de sare și amestecul dulce, Margarita are impact asupra tensiunii. Dar poate fi făcută și fără sare, și cu mai puțin sirop pentru mai puțin zahăr.

Dirty Martini, ce conține măsline și mult alcool, are un impact serios asupra tensiunii, iar saramura măslinelor doar amplifică această problemă. De asemenea, pe lângă băuturile alcoolice, și cafeaua poate cauza o creștere temporară a tensiunii arteriale. Medicii recomandă persoanelor care au hipertensiune să reducă treptat cănile de cafea și să le înlocuiască cu altceva, cum ar fi cafea decofeinizată sau ceaiuri de plante neîndulcite, scrie eatthis.com

Totodată, mai mult de trei băuturi alcoolice într-o singură sesiune poate cauza o creștere temporară a tensiunii.

Și carnea procesată pot fi adevărate bombe deoarece conțin foarte multă sare (clorură de sodiu). Aceste cărnuri sau mezeluri sunt adeseori afumate, condimentate și conservate cu multă sare. Asociația Americană a Inimii le recomandă femeilor să limiteze zahărul adăugat în cafea, ceai etc. la 6 lingurițe pe zi, iar bărbaților le recomandă să se limiteze la 9 lingurițe de zahăr pe zi.