Fursecuri reinterpretate. Rețeta de batonașe cu ciocolată și alune

Fursecuri reinterpretate. Rețeta de batonașe cu ciocolată și alune Sursa foto: Mihail39 | Dreamstime.com

Fursecurile sunt mici prăjiturele făcute din diferite aluaturi fragede. Cu puțină imaginație, ele se pot transforma într-o bază de prăjitură, ieșind la final un desert pe care îl vei îndrăgi. Rețeta de fursecuri reinterpretate, cu ciocolată și alune.

Desertul este mereu binevenit în orice familie, mai ales atunci când el este pregătit în casă. Dacă îți plac aluaturile de fursecuri dar ai pofta totuși de ceva mai elaborat, cu cremă, iată o rețetă ideală.

Batonașele cu ciocolată și alune vor deveni unul dintre deserturile tale preferate. Pentru a le pregăti ai nevoie de aproximativ o oră, însă prepararea lor este una extrem de ușoară. Practic, sunt două straturi: unul din aluat fraged, de fursecuri, iar un alt strat de ciocolată și alune. Deasupra putem pune glazură, pentru un aspect, dar și pentru un gust mai deosebit.

Rețeta de batonașe cu ciocolată și alune

Ingrediente necesare pentru aluatul de fursecuri:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 250 de grame de făină
  • 180 de grame de unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei.
  • 90 de grame de zahăr pudră
  • 1 ou întreg (mărime medie)
  • 1 plic de zahăr vanilat bourbon
  • 1 praf de sare (2 grame)

Ingrediente pentru statul de ciocolată și alune:

  • 150 de grame de unt cu 82% grăsime la temperatura camerei
  • 120 de grame de zahăr pudră
  • 2 ouă (mari, peste 55 grame/bucată, cântărite cu tot cu coajă)
  • 200 de grame de alune măcinate (se pot înlocui cu nuci)
  • 1 plic de zahăr vanilat bourbon
  • 150 de grame de nutella
  • 1 praf de sare (2 grame)

Pentru glazură avem nevoie de 150 de grame de ciocolată cu 54% cacao. Opțional poți adăuga și linii fine din ciocolată albă.

Mod de preparare a batonașelor cu ciocolată și alune:

1. Primul pas din această rețetă este pregătirea aluatului de fursecuri. Mixăm untul tăiat în cubulețe cu zahărul vanilat și un praf de sare. Atunci când compoziția s-a transformat într-o cremă spumoasă, adăugăm un au pe care îl mixăm până se încorporează complet.

2. Adăugăm toată făina odată, apoi mixăm la viteză mică, până când obținem o o textură ca de firmituri, în care nu se mai observă urme de făină. Nu mixăm prea mult pentru că aluatul își va pierde frăgezimea.

3. Pe o folie alimentară de dimensiuni generoase punem compoziția și o compactăm într-un calup de aluat, învelit în folie. Îl punem la frigider pentru aproximativ 20 de minute.

4. Acum trecem la prepararea celui de-al doilea strat al desertului. Mixăm untul, 1 praf de sare, zahărul vanilat și zahărul pudră. Când am obținut o cremă spumoasă, adăugăm, pe rând ouăle și le încorporăm în aluat.

5. Adăugăm nutella și mixăm până se omogenizează totul. Adăugăm alunele tocate și amestecăm totul.

6. Încingem cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătim o vază dreptunghiulară, cu dimensiuni de 34 x 24 cm, pe care o căptușim cu hârtie de copt.

7. Scoatem aluatul de fursecuri de la frigider și îl întindem într-o foaie cu dimensiuni apropiate de cele ale tăvii. După ce am întins foaia, o rulăm pe sucitor și o așezăm în tavă. Dacă nu se potrivește perfect, ajustăm aluatul cu degetele.

8. Deasupra foii de aluat pentru fursecuri turnăm compoziția cu ciocolată și alune. Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la o temperatură de 200 de grade Celsius. În ultimele cinci minute, acoperim prăjitura cu o hârtie de copt.

9. După ce am scos prăjitura din tavă o porționăm în bucăți de 8 x 3 cm. Ea poate fi porționată și într-un alt mod, în funcție de preferințe.

10. Topim ciocolată pe bain marie și înmuiem partea superioară a fursecurilor în ea. Dacă doriți un model mai deosebit, puteți topi ciocolata albă și faceți un model din linii. Lăsați la loc răcoros, să se întărească glazura, și apoi vă puteți bucura de acest desert, potrivit lauralaurentiu.ro.