Rețetă de clătite cu gem de prune și frișcă bătută. Un desert gustos și simplu de preparat
- Emma Cristescu
- 22 martie 2023, 19:59
Gospodinele pot prepara cea mai simplă rețetă de clătite cu gem de prune și frișcă bătută. Pentru acest desert nu aveți nevoie de multe ingrediente scumpe, ci doar de câteva de calitate.
Gospodinele pot să își răsfețe familia cu rețeta de clătite cu gem de prune și frișcă bătută. Acest desert se prepară foarte ușor și cu doar câteva ingrediente, precum:
3 ouă 250 ml smântână 20% sau mai mult 30 g de zahăr 150 g de făină 3g sare ulei vegetal 250 ml smântână grasă (30-35%) 90 ml gem de prune scorțișoară măcinată zahăr pudră
Amestecați gălbenușurile de ou cu smântâna, zahărul, făina și sarea și bateți bine până când obțineți un aluat omogen. Bateți albușurile de ou până devin tari și încorporați-le în aluat. Încălziți puțin ulei într-o tigaie și coaceți clătitele la foc mediu. Ele trebuie gătite un minut pe fiecare parte și gata. Poftă bună!, potrivit timpul.md.
Rețetă de clătite olandeze cu fructe
Gospodinele pot încerca și o rețetă gustoasă de clătite olandeze cu fructe. Aceasta a fost inventată în anul 1940 de fiica proprietarului restaurantului Manca’s Cafe din Seattle.
Ingrediente pentru o forma de 22-24 cm:
2 ouă,
200 ml lapte călduț,
3 linguri de făină de grâu,
3 linguri de ulei vegetal,
1 lingură de unt topit,
1 lingură de zahăr vanilat,
1 lingura zahăr pudră,
50 grame de căpșuni sau fructe de pădure,
1 banană,
suc de lămâie
praf de sare.
Tigaia cu diametru 22-24 cm se pune, pentru 10 minute, într-un cuptor preîncălzit la 220°C ca să se încingă bine. În acest timp, pregătește aluatul. Într-un castron se pun ouăle, se adaugă un praf de sare și zahărul vanilat. Bate ouăle cu un mixer electric sau un tel. Adaugă laptele cald și amestecă bine. Adaugă făina cernută și frământă aluatul. Bucătarii recomandă bananele și căpșunile. Poți adaugă și zmeură, coacăze, afine, mere sau fructe uscate.
Acum trebuie să torni uleiul în tigaia încinsă și să adaugi aluatul. Pune fructele deasupra. Clătita trebuie ținută în cuptor pentru 15-20 minute, la 220°C. La final, toarnă unt topit peste clătita olandeză și adaugă zeamă de lămâie și zahăr pudră. Rețeta este gata.