Pizza de casă, gata în maximum 30 de minute. Rețeta simplă, perfectă și pentru cei fără experiență în bucătărie

Pizza de casă, gata în maximum 30 de minute. Rețeta simplă, perfectă și pentru cei fără experiență în bucătăriePizza. Sursa foto: Bezmaski | Dreamstime.com

Pizza este unul dintre cele mai căutate preparate atunci când vorbim despre duminicile în familie sau despre întâlnirile cu prietenii. Deși unele gospodine se feresc să o pregătească acasă, de teama unui eșec, iată o rețetă simplă, gata în doar 30 de minute, care poate fi făcută și de o persoană fără experiență prea mare în bucătărie.

Pizza este unul dintre cele mai faimoase preparate italiene. Ea a câștigat o popularitate mare în întreaga lume datorită diversității sale, fiind o gamă largă de rețete. Prepararea ei nu este un procedeu prea complicat și poate fi făcută și în casă.

Cea mai simplă și mai rapidă rețetă de pizza este gata în maxim 30 de minute și poate fi făcută și de cineva care nu are talent pentru bucătărie. Ingredientele sunt puține, iar rezultatul final va fi pe placul întregii familii. Aluatul nici nu trebuie să stea la dospit.

Rețeta de pizza de casă, gata în doar 20 de minute

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 3 linguri maioneză
  • 3 linguri făină
  • 150 g salam
  • 1/2 ceapă
  • 1 roșie
  • 200 g cașcaval
  • verdeață: mărar, pătrunjel și ceapă verde

Mod de preparare:

1. Pregătim aluatul, care nu are nevoie de dospire. Într-un bol punem făina, ouăle, sare și maioneza, apoi amestecăm bine toate ingredientele, până când se încorporează. Aluatul astfel obținut se toarnă în tavă.

2. Tăiem salamul în felii și îl așezăm peste aluat. Dacă doriți o pizza mai bogată, puteți adăuga și alte preparate.

3. Ceapa o tăiem julien și o așezăm peste preparate. Pentru un plus de culoare, puteți opta pentru ceapa roșie.

4. Tăiem roșii cubulețe și le punem pe pizza, apoi radem cașcavalul și îl așezăm deasupra tuturor ingredientelor.

5. Tocăm verdeața și o presărăm deasupra. Puteți alege din cele trei variante propuse de noi în cazul în care nu vă place gustul dat de una dintre ele.

6. Ultimul pas pentru prepararea acestei rețete de pizza este să o băgăm la cuptor și să o coacem la o temperatură de 200 de grade Celsius. Sunt suficiente 15 minute pentru ca aluatul să se coacă, iar cașcavalul să se topească. Înainte de a scoate tava din cuptor, verifică aluatul cu o scobitoare, pentru a fi sigură că este făcut.

Deasupra, pentru un plus de culoare și savoare, puteți pune câteva frunzulițe de pătrunjel.

Ne puteți urmări și pe Google News